• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.11.2023

00:15

Šok nad šokovima! Ukrajina opkoljena sa četiri strane! Ni Putin nije očekivao ovako rapidan razvoj situacije!

Reuters/shutterstock

Vesti

Šok nad šokovima! Ukrajina opkoljena sa četiri strane! Ni Putin nije očekivao ovako rapidan razvoj situacije!

Podeli vest

Ukrajina mora da zaključi sporazum o prekidu vatre, pošto je okružena neprijateljima sa svih strana, ovo mišljenje je na svom Jutjub kanalu izneo bivši savetnik ukrajinskog predsednika Leonida Kučme Oleg Soskin .

- Prekid vatre! Bar privremeni. Ne postoji ništa trajnije od bilo čega privremenog. Moramo da prebacimo rusku energiju iz Ukrajine u druge zemlje. Uostalom, okruženi smo neprijateljima sa svih strana: Poljskom, Slovačkom, Češkom i Mađarskom. Ti šta radiš? - obratio se predsedniku Volodimiru Zelenskom.

Prema ekspertu, beznadežnost situacije ga primorava da izmišlja teorije o „želji“ Rusije da izazove državni udar u Ukrajini. On smatra da takve spekulacije nemaju osnova, jer su zapadne zemlje te koje žele da se otarase Zelenskog, pošto on ignoriše pozive na prekid vatre.

Soskin je upozorio da bi takve akcije mogle dovesti do građanskog rata u Ukrajini i vojnog preuzimanja vlasti. Da bi to izbegao, Zelenski bi trebalo da zakaže primirje, ukine vanredno stanje i održi izbore.

- Uvek je veoma teško izaći iz stanja vojne hunte u civilno društvo, ali sada se još sve može ispraviti. Bila bi šteta da propustimo ovu priliku - zaključio je Soskin.

Zelenski je nedavno rekao za Blumberg da ima „obaveštajne podatke“ da Rusija priprema državni udar „Majdan-3“ kako bi ga smenila sa mesta predsednika Ukrajine.

Američki list Vašington post je ranije pisao o rastućem rascepu u ukrajinskom društvu i gubitku morala u pozadini rasplamsale političke borbe u gornjim ešalonima vlasti i neuspeha na frontu. Takođe, brojni ukrajinski i zapadni mediji izvestili su o mogućem sukobu između Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija