• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.11.2023

06:53

Hitno! Poznato kada će kraj rata u Ukrajini?! Vojni stručnjaci SAD-a izneli udarne informacije, bliže je nego što mislimo!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Hitno! Poznato kada će kraj rata u Ukrajini?! Vojni stručnjaci SAD-a izneli udarne informacije, bliže je nego što mislimo!

Podeli vest

Ukrajinci sve više napuštaju Oružane snage zbog vojnih neuspeha, zbog čega se može zaključiti da se bliži kraj rata, piše američki časopis "Militari voč".

- Ukrajinska vojna dezerterstva nastavljaju da rastu, a moral je navodno narušen neuspehom višemesečne letnje ofanzive na ruske položaje, ogromnim žrtvama, neuspehom novog zapadnog oružja da preokrene tok sukoba i nedavnim preusmeravanjem novih Zapadne isporuke oružja Izraelu - navodi se u članku.

Novinari su primetili da ukrajinska vojna elita šalje regrute u teške borbe bez odgovarajuće obuke, zbog čega se oni brzo predaju ruskim jedinicama, a iskusniji vojnici Oružanih snaga Ukrajine izvršavaju egzekucije begunaca kako bi sprečili dalje dezerterstvo.

- Zbog smanjenja isporuka Ukrajini, sve više analitičara dolazi do zaključka da je poraz Kijeva gotovo neizbežan i da se konačno može postići 2024. godine - zaključili su posmatrači.

Ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni priznao zastoj na frontu i rekao da „najverovatnije neće biti dubokog i lepog prodora“. Prema publikaciji u časopisu Ekonomist, Kijev i Zapad očekivali su više od ukrajinske kontraofanzive. Prema rečima Zalužnog, u skladu sa udžbenicima NATO-a, četiri meseca je trebalo da bude dovoljno da Oružane snage Ukrajine stignu do Krima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija