• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.11.2023

14:26 >> 14:47

(VIDEO) Rusi prže, na Boga ne misle! Termobaričko oružje istopilo Ukrajince! Izvršili desant na Dnjepru, pa skončali u najgorim mukama!

Reuters/Printscreen

Vesti

(VIDEO) Rusi prže, na Boga ne misle! Termobaričko oružje istopilo Ukrajince! Izvršili desant na Dnjepru, pa skončali u najgorim mukama!

Podeli vest

Tokom borbi u Hersonskoj oblasti, ruske snage su teškim termobaričkim raketnim bacačem "TOS-1A" Solncepek uništili ukrajinske pozicije na levoj obali Dnjepra u selu Krinki, javljaju ruski ratni doposinici.

Na snimku koji se širi ruskim i ukrajinskim društvenim mrežama, može se videti razorno dejstvo ruskog Solncepeka na ukrajinske snage koje su se učvrstile na levoj obali Dnjepra u selu Krinki, nakon prelaska reke.

Natalija Humenjuk, portparol Operativne komande Jug, saopštila je da su ukrajinske trupe potisnule ruske snage tri do osam kilometara od Dnjepra na levoj obali, u oblasti Herson, dok nastavljaju da uspostavljaju veliki mostobran u toj oblasti.

- Napredovanje varira od 3 do 8 kilometara, u zavisnosti od specifičnosti geografije i pejzaža na levoj obali. Sada njihovi minobacači ne mogu da pogode desnu obalu, tako da to vidimo kao izvesno postignuće - rekla je ona.

Humenjukova je procenila da ruske snage u toj oblasti još uvek broje nekoliko desetina hiljada.

- Tamo je ogromna sila, tako da imamo dosta posla da uradimo - rekla je ona, dodajući da ukrajinske snage ne beleže formiranje ruskih ofanzivnih grupa u ovom trenutku, što znači da nemaju kapacitet da se pripreme za bilo kakve napade.

Foto: Shutterstock/AP

 

Međutim, zarobljeni ukrajinski komandant Aleksandar Sidorenko kaže da najmanje 100 poginulih vojnika ukrajinskih oružanih snaga počiva na levoj obali Dnjepra u blizini mesta iskrcavanja. 

- U šumi kojom smo trebali da se krećemo, tamo leži stotinak leševa u rovovima. A pored puta leže raskomadani ljudi. Siguran sam da ima još vojnika tamo. Sve je samleveno pametnim bombama i artiljerijom - rekao je Sidorenko ruskim novinarima.

Guverner Hersonske oblasti Vladimir Saldo na svom Telegram kanalu objavio je da je ruska vojska stvorila  „vatreni pakao“ za Oružane snage Ukrajine u rejonu sela Krinki u Hersonskoj oblasti, a da su gubici ukrajinske strane za dva-tri dana iznosili su stotinu ljudi.

- Neprijatelj je blokiran u Krinkiju, za njega je upriličen vatreni pakao: na njega lete bombe, projektili, municija iz teških sistema za bacanje plamena, artiljerijske granate, dronovi - navodi se u objavi.

 

 

Kako je Saldo primetio, ova situacija u selu je nastala nakon što su tamo dovedene dodatne snage.

- Oni sede u podrumima i beže jedan po jedan noću. Samo u poslednja dva-tri dana, ukupni gubici neprijatelja iznosili su oko stotinu militanata - dodao je on.

Prema rečima guvernera, ukrajinsko vojno rukovodstvo je prikupilo najbolju opremu i opremu za elektronsko ratovanje za operaciju prelaska Dnjepra, a tamo je prebacilo i najbolje od preostalih jedinica i plaćenika.

Pozivajući se na obaveštajne podatke, on je objavio plan Oružanih snaga Ukrajine, prema kojem su planirali da zauzmu Aleški do 1. novembra, Novu Kahovku do 15. novembra, Čaplinku do 1. decembra i Geničesk do 15. decembra.

- Ovo je bila poslednja šansa da Zelenski zadobije naklonost svojim gospodarima. Međutim, već je očigledno da su ovi planovi, poput Barbarose, otišli ​​dođavola. Militanti kijevskog režima nemaju šanse da prodru u operativni prostor - rekao je Saldo.

Prema izvoru RIA Novosti, juče su tokom celog dana Oružane snage Ukrajine pucale na civilne infrastrukturne objekte u regionu. Više od 75 granata iz topovske artiljerije ispaljeno je na naselja na levoj obali Hersonske oblasti. Pod vatrom su bili Krinki, Aleški, Kozački logori, Peščanovka, Korsunka, Veliki Kopani, Dnjeprjani i Podstepnoe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija