• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2023

20:48

Plemena koja ubijaju ljude i tajni državni eksperimenti! Ovo mesta koja ne smete da posetite!

Informer

Vesti

Plemena koja ubijaju ljude i tajni državni eksperimenti! Ovo mesta koja ne smete da posetite!

Podeli vest

Neobično je da nešto bude atrakcija a da u isto vreme bude i zabranjeno, ali možda atraktivnost ovih mesta leži baš u njihovoj zabrani. Od ostrva sa opasnim plemenima do državnih tajni ovo su mesta koja ne smete da posetite.
Ostrvo plemena koje ne voli strance

Severni Sentinel prostire se na 72 kilometra kvadratna u Bengalskom zalivu. Jedno je od Andamanskih ostrva, a okuplja primitivan narod Sentinele,a koji su u izolaciji od ostatka sveta poslednjih 60.000 godina.

 Aktivno brane svoju teritoriju od bilo kakvih uljeza. Na primer, 2004. godine lukovima i strelama napali su helikopter, koji je indijska vlada poslala da istraži da li je lokalcima potrebna pomoć nakon cunamija, a ubili su i nekoliko zalutalih ribara. Indijska vlada zabranila je pristup njima i njihovoj zemlji.

Foto: Vikipedija

Ostrvo Sentinel

 

Veliki hram Ise u Japanu

Veliko svetilište Ise je šintoističko svetilište u istoimenom japanskom gradu, koje je posvećeno boginji Amaterasu-omikami.

U njemu se nalazi svetilište Ise Jingua koje je navodno dom Svetog ogledala, jednog od najsvetijih mesta šintoističke religije.

Ograđeno je visokom drvenom ogradom, a u nju smeju da uđu samo visoko pozicionirani sveštenici i pripadnici carske porodice. Ostalima je pristup zabranjen.

Foto: Vikipedija

Veliki hram Ise

 

Ostrvo naučnih eksperimenata i državnih tajni

U vodama oko Islanda 1963. godine eruptirao je podvodni vulkan i u vrlo kratkom vremenu stvorio novo ostrvo površine dva kilometra kvadratna.

Odmah je privukao pažnju brojnih naučnika iz različitih zemalja sveta, koji su želeli da istražuju nastanak novog ostrva, a dobio je ime po divu s plamtećim mačem iz nordijske mitologije Surtru. Od tada je zabranjen za javnost, a smeju da ga posećuju samo naučnici.

Foto: Vikipedija

Ostrvo Surtsej

 

Skladište Fortn Noks u Sjedinjenim Američkim državama

Ostatak Fort Knox-a deluje kao obična vojna baza, zajedno sa funkcionalnom srednjom školom, ali je skladište poluga otvoreno za civile samo dva puta, 1974.godine, kada su ga članovi Kongresa i mediji posetili, a zatim ponovo 2017.godine.

Prva pošiljka zlata stigla je 1937.godine i od tada je ona postala rezerva celokupnog asortimana zlatnih poluga koje Sjedinjene Američke države poseduju i koje su kupovale do sada.

Ova baza je toliko dobro čuvana da se u američkom narodu pojavila izreka "neprobojan kao Fort Noks".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija