• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.11.2023

19:36

Užas živi! Snimljen trenutak ukrajinskog napada HIMARSOM na rusku ceremoniju: Poginula i glumica (VIDEO)

Printscreen "X"

Vesti

Užas živi! Snimljen trenutak ukrajinskog napada HIMARSOM na rusku ceremoniju: Poginula i glumica (VIDEO)

Podeli vest

Društveni mrežama kruži snimak koji navodno prikazuje dramatičan trenutak napada ukrajinskog HIMARS-a na rusku ceremoniju dodele nagrada.

U kratkom klipu koji je objavio istaknuti ruski vojni bloger, ruski vojnici se vide tokom pevačinog nastupa. Onda se začuje tresak i sve se zamrači.

U napadu je poginulo više od 25 ruskih vojnika i glumica koja je pevala na ceremoniji. Sve se dogodilo na svečanosti u blizini grada Starobeševa, u Donjeckoj oblasti. Vojnici su se okupili na ceremoniji dodele nagrada u čast ruske 810. brigade marinaca, piše Nevsveek.

Koncert, organizovan u okviru ceremonije dodele nagrada, održan je oko 60 kilometara od linije fronta, rekao je ruski vojni bloger. On dodaje da je u napadu ubijena ruska glumica Polina Menših. Ruski državni list Izvestija je takođe objavio da je Menših poginuo u napadu.

 


Ruska državna novinska agencija Tass objavila je 19. novembra da je jedna žena ubijena u ukrajinskom napadu, ali nije iznela dalje detalje.Nezavisni ruski medij The Moscov Times javio je da su regionalni zvaničnici potvrdili smrt 40-godišnje Poline. Menšiha za Tass.

 

Zvaničnici u Donjecku, koje je postavila Moskva, rekli su da je za napad odgovorna ukrajinska 27. raketna artiljerijska brigada, pod komandom pukovnika Dmitrija Hrapača. Robert Brovdi, ukrajinski vojnik koji je na čelu jedinice za vazdušno izviđanje Hungarian Bird, navodno je opisao napad na ruske vojnike u Donjecku kao „osvetu za 128. bataljon“.

 

 

Podsetimo, ranije ovog meseca ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov naredio je istragu nakon ruskog raketnog napada na ukrajinske vojnike u južnom regionu Zaporožja dok su slavili Dan raketnih snaga 3. novembra.

Ukrajinska 128. Zakarpatska brdska jurišna brigada saopštila je u saopštenju od 6. novembra da je poginulo 19 njenih vojnika. Ukrajinske vlasti u Zakarpatskoj oblasti proglasile su početkom novembra trodnevnu žalost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija