• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/TV Zvezda

23.11.2023

17:56

Rusi kriju vanzemaljca?! Istražitelj Mokičev otkrio tajnu istrage o patuljku Kištim: Šlem umesto lobanje, ovo nije čovek!

Shutterstock/капетан полиције Владимир Бендлин

Vesti

Rusi kriju vanzemaljca?! Istražitelj Mokičev otkrio tajnu istrage o patuljku Kištim: Šlem umesto lobanje, ovo nije čovek!

Podeli vest

Kištim Alešenka nije imao nos, uši ili donju vilicu. Njegova lobanja je ličila na šlem, a čelo mu je bilo tri puta veće od prednjeg dela.

Bivši istražitelj MUP-a Kištim Evgenij Mokičev ispričao je zašto Kištimski vanzemaljac Aljošenka nije bio podvrgnut nikakvim ispitivanjima - genetskim, narkomanskim, hemijskim ili bilo kojim drugim. Mokičev je za "Lajf" rekao da su njihovi pretpostavljeni kategorički protiv.

- Sve bi bilo u redu kada bi nam šef dozvolio da registrujemo prijavu. Ali mi smo jednostavno izbačeni, prekoreni, naš šef je takođe dobio ukor što je preuzeo ovu stvar - citira Lajf reči bivšeg istražitelja.

A Mokičevov partner Vladimir Bendlin je detaljno opisao izgled jezivog nalaza. Prema njegovim rečima, Aljošenka nije imao nos, uši ili donju vilicu. Čelo "vanzemaljaca" bilo je tri puta veće od prednjeg dela, a neljudska lobanja je podsećala na šlem Budenovskog (zaštitni šlemovi u ratu).

- Njegova lobanja je veoma izdužena, šiljasta, kao lokvanj, sastavljena od latica. Podseća na šlem Budenovskog, ako ga pogledate spreda, ali ako ga pogledate iz profila, onda ima tako veliki, ogroman potiljak, što je generalno neobično za čoveka - citiraju novinari kapetana policije Vladimira Bendlina.

Foto: Vladimir Bendlin

Foto: kapetan policije Vladimir Bendlin

Ranije je autor filma o Aljošenki, Andrej Lošak, sugerisao da bi patuljak mogao biti fetus sa mutacijom. Sećao se da se 50-ih godina dogodila strašna nesreća u Kištimu, koja je mogla da dovede do tako strašnih posledica. 

Podsetimo, incident koji je pogodio Sovjetski Savez 29. septembra 1957. do danas ostaje treća najveća nuklearna katastrofa u istoriji sa stepenom opasnosti 6 (Černobilj i Fukušima imali su najviši nivo 7 na internacionalnoj lestvici nuklearne opasnosti). Sve se odigralo negde u snegom okovanom Sibiru, odnosno u gradu Kištim. Sistem za hlađenje u jednom od rezervoara koji je sadržavao od 70 do 80 tona tečnog radioaktivnog otpada je zakazao 1956, a njegova popravka nikako nije dolazila "na red". Temperatura u njemu je počela da raste, rezultirajući isparavanjem i hemijskom eksplozijom osušenog otpada, koji se većinom sastojao od amonijum nitrata i acetata. Eksplozija 29. septembra 1957. imala je procenjenu snagu od 70 do 100 tona TNT-a, odbacila je betonski poklopac od 160 tona u vazduh bez problema. Iako nije bilo trenutnih žrtava zbog eksplozije, bilo je izmereno oko 80 PBQ-a, a većina radioaktivnosti koncentrisala se oko reke Teke. U sledećih 10 do 11 sati radioaktivni oblak se primicao prema severoistoku, oko 350 kilometara dalje od mesta eksplozije, što je rezultiralo dugotrajnom kontaminacijom područja. A dalje...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija