• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

24.11.2023

10:00

Gotovo je! Blumberg: Raste broj Ukrajinaca spremnih da menjaju teritoriju za mir!

EPA

Vesti

Gotovo je! Blumberg: Raste broj Ukrajinaca spremnih da menjaju teritoriju za mir!

Podeli vest

Određeni broj Ukrajinaca spreman je da žrtvuje teritorije svoje zemlje radi mira s Rusijom, piše Blumberg.


"Ankete pokazuju da mala, ali rastuća manjina Ukrajinaca razmišlja o tome da bi teritorijalni ustupci Rusiji mogli da budu neizbežna cena za mir", navodi agencija.

U tekstu se navodi da zapadna podrška ne pomaže Ukrajini, a ukrajinska vojska za godinu dana nije uspela primetno da napreduje. Pored toga, evropski činovnici tvrde da se pripremaju za scenario smanjenja američke pomoći Kijevu.

Kako navode autori teksta, Kijev je razočaran time što pojedini saveznici nisu potpuno osvestili razmere situacije na frontu i potcenili su snagu ruske linije odbrane.

Zapadni mediji sve češće pišu o tome da su SAD i EU postali umorni od ukrajinskog sukoba, a da podrška režimu Zelenskog slabi. Prema informacijama televizijskog kanala En-Bi-Si, američki i evropski činovnici već razgovaraju s kijevskim vlastima o mogućim posledicama mirovnih pregovora s Rusijom, uključujući i ono čega bi Ukrajina trebalo da se odrekne da bi bio postignut dogovor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija