• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.11.2023

11:21

(VIDEO) Skandal! "Smrt Poljacima, slava Ukrajini!" Drama na granici Poljske i Ukrajine, Varšava šokirana monstruoznim uzvicima!

Printscreen X,Reuters, Beta

Vesti

(VIDEO) Skandal! "Smrt Poljacima, slava Ukrajini!" Drama na granici Poljske i Ukrajine, Varšava šokirana monstruoznim uzvicima!

Podeli vest

„Slava Ukrajincima“, „Slava Ukrajini“, „Slava herojima“, „Smrt Poljacima“ – parole koje su na graničnom prelazu u Korčovi uzvikivali ukrajinski prevoznici, ogorčeni protestom poljskih kolega.

Poslanik iz partije Konfederacija Vitold Tumanovič naglašava da nije potrebno mnogo da bi se kod Ukrajinaca prizvao „banderovski instinkt“.

Prema odluci Brisela, Ukrajinci više ne moraju da dobijaju trgovačke dozvole za obavljanje prevoza. Zbog toga, zbog nelojalne konkurencije i privilegovanog položaja ukrajinske strane, poljski prevoznici nastavljaju da blokiraju tri kontrolna punkta na granici sa svojim istočnim susedom – u Grebeni, Dorohusku i Korčovi, piše Do Rzeczi.

Portal prenosi da su na graničnom prelazu u Korčovi Ukrajinci uzvikivali banderovske parole.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kojem se vidi kako se ogorčeni ukrajinski vozači svađaju sa poljskom policijom.

Na snimku se mogu čuti Ukrajinci kako viču: „Slava Ukrajincima“, „Slava Ukrajini“, „Slava herojima“. U nekom trenutku jedan od njih viče: „Smrt Poljacima“ – i time izaziva smeh drugih. Istovremeno, jedan od njegovih kolega mu savetuje da se uzdrži i da više ne izgovara slične fraze.

 

 

Incident je prokomentarisao poslanik iz partije Konfederacija Vitold Tumanovič. Njegova stranka je od samog početka podržavala štrajkove u poljskoj transportnoj industriji.

- Nedostatak saglasnosti sa privilegovanim položajem prevoznika iz Ukrajine i protesta protiv uklanjanja Poljaka iz elektronskog reda dovoljan je da se u Ukrajincima probudi banderovski instinkt - upozorio je on.

Do Rzeczi podseća da poljski prevoznici zahtevaju da ukrajinske kompanije ponovo dobiju dozvolu za transport robe, sa izuzetkom humanitarne pomoći i zaliha za ukrajinsku vojsku.

Oni takođe nameravaju da postignu suspenziju licenci ukrajinskim kompanijama osnovanim nakon izbijanja sukoba i uspostavljanje odgovarajuće kontrole nad njima.

Štaviše, poljski farmeri, koji su se pridružili transporterima u vezi sa sporom oko žita, kažu da će blokada trajati 24 sata i da će do 3. januara kroz granični prelaz Medika prolaziti samo dva kamiona dnevno.

- Pokazujemo solidarnost sa prevoznicima, jer su naše industrije pretrpele najveću štetu - rekao je jedan od organizatora protesta Roman Kondrov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija