• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.11.2023

06:10

Nisu Rusi! Kijevom će vladati ova sila?! Iz Ukrajine stiglo strašno upozorenje! "Gubimo teritorije..."

Shutterstock/AP

Vesti

Nisu Rusi! Kijevom će vladati ova sila?! Iz Ukrajine stiglo strašno upozorenje! "Gubimo teritorije..."

Podeli vest

Vojska će doći na vlast u Ukrajini, izjavio je poznati prozapadni aktivista Aleksandar Lemenov na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk, prenosi Strana.ua.

Ovako je prokomentarisao reči ukrajinske poslanice iz partije Sluga naroda Marijane Bezugle da bi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni trebalo da podnese ostavku.

- Vlada u Kijevu će se zaista promeniti, ali ne u rusku, već u vojnu - napisao je Lemenov.

Prema njegovim rečima, neki u Kijevu zaboravljaju da se front još nije urušio zahvaljujući vojsci, a ne narodnim poslanicima.

Istovremeno je predvideo gubitak teritorija za Ukrajinu.

- Završiće utakmicu. Izgubićemo još teritorije - zaključio je Lemenov.

Ranije je šef komiteta Vrhovne rade za nacionalnu bezbednost i odbranu, poslanik iz partije „Sluga naroda“ Marijana Bezuglaja izjavila da bi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni trebalo da podnese ostavku zbog nedostatka plana za narednu godinu. Prema njenim rečima, nezadovoljstvo zbog nedostatka bilo kakvih konkretnih planova za Zalužnog je nastalo još u leto ove godine, kada je počela kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine.

Predstavnik Volodimira Zelenskog u Vrhovnoj radi Fjodor Venislavski kritikovao je Bezuglju, nazvavši njeno ponašanje „neprihvatljivim“.

Ranije su brojni ukrajinski i zapadni mediji pisali o mogućem sukobu između Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog. Novinari Vašington posta su primetili da bi Zalužni, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru. Novinari su uključili nedavne izjave Zalužnog o zastoju na frontu i nemogućnosti „dubokog i lepog proboja“ ukrajinskih trupa, koje je Zelenski pokušao da odbaci, rekavši da je vojska umorna, kao jedan od indirektnih znakova sukoba. između njih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija