• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.11.2023

13:26

Opa! Zbog iste stvari izbili ratovi u Ukrajini i Izraelu?! Putinove reči digle svet na noge! "Određena grupa..."

Shutterstock, Reuters, EPA

Vesti

Opa! Zbog iste stvari izbili ratovi u Ukrajini i Izraelu?! Putinove reči digle svet na noge! "Određena grupa..."

Podeli vest

Model globalizacije koju su osmislile zapadne države u cilju zaštite sopstvenih interesa danas je u dubokoj krizi, dok se u isto vreme kreira jedan nov, pravedniji demokratski sistem međunarodnih odnosa, koji odgovara interesima većine, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

On je u obraćanju učesnicima foruma "Primakovljeva čitanja" dodao da su za sadašnju situaciju na Bliskom istoku i Ukrajini krive pojedine zemlje koje su isprovocirale izbijanje ovih sukoba:

- Određena grupa zemalja, koja je navikla da dominira svetom, ne zaustavlja se ni pred čim kako bi održala svoj opadajući uticaj. Oni se koriste direktnim ucenama i jakim pritiskom, zamenjujući sistem međunarodnog prava nekakvim 'poretkom zasnovanim na pravilima'. Ovakva destabilizujuća politika izazvala je kako krizu u Ukrajini, tako i tragičnu eskalaciju palestinsko-izraelskog sukoba - rekao je Putin.

Takođe, Putin je svim učesnicima ovog stručnog foruma, čija je tema ove godine "Horizonti postglobalizacije", poželeo uspešan rad, ocenivši da se radi o veoma aktuelnoj temi, ako se uzme u obzir trenutna "krajnje kompleksna i turbulentna međunarodna situacija" u svetu. 

"Primakovljeva čitanja" su međunarodni forum, koji okuplja stručnjake, diplomate i političare iz sfere međunarodne diplomatije i svetske ekonomije. Prvi put forum je održan 2015. godine, a danas je, prema rejtingu američkog Univerziteta Pensilvanije, jedna od najznačajnijih naučno-stručnih konferencija. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija