• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

28.11.2023

23:18

(VIDEO) CIA je pronašla 'netaknute' NLO! Britanski Dejli mejl tvrdi da ima i dokaze za to!

Shutterstock, Pngwing

Vesti

(VIDEO) CIA je pronašla 'netaknute' NLO! Britanski Dejli mejl tvrdi da ima i dokaze za to!

Podeli vest

Američka CAI uspela pronašla je najmanje devet potencijalno vanzemaljskih letelioca, od kojih su dve "potpuno netaknute", objavio je Dejli mejl u utorak, pozivajući se na tri anonimna izvora.

Izvori, navodno informisani o strogo tajnim operacijama, rekli su britanskoj agenciji da je glavni igrač u pronalaženju bila Kancelarija za globalni pristup (OGA), ogranak Direktorata za nauku i tehnologiju CIA osnovan 2003. godine.

- Ima najmanje devet vozila. Za različite su bile različite okolnosti. To ima veze sa fizičkim stanjem u kojem se nalaze. Ako se sruši, napraviće se mnogo štete. Drugi, njih dvoje, potpuno su netaknuti - rekao je jedan od izvora. 

CIA ima sistem za otkrivanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO) "dok su još uvek sakriveni" i pomaže specijalnim američkim vojnim jedinicama da spasu olupinu ako "neljudska letelica" sleti, sruši se ili bude oborena, dodao je izvor.

Drugi anonimni izvor opisao je ulogu OGA kao "u suštini fasilitatora" američkim operativcima da pristupe područjima u kojima im inače nije dozvoljeno.

- Oni su veoma efikacni i mogu da stignu bilo gde u svetu gde žele - rekao je drugi izvor.

Većina operacija OGA uključuje "zalutalo nuklearno oružje, oborene satelite ili tehnologiju protivnika", prema Mejlu, ali neke misije su uključivale izvlačenje NLO, ili kako ih američka vlada sada radije naziva, "neidentifikovane anomalne pojave" (UAP ).

- Zadatak koji je pred nama je jednostavno da ga zadržimo i zaštitimo njegovu tajnost. Pravi fizički pronalazak vrši vojska. Ali to se ne drži pod vojnom kontrolom, jer moraju da vode previše evidencije. Tako da su počeli da ga prebacuju prilično brzo u privatne ruke - rekao je jedan izvor.

Dva izvora su rekla da OGA koordiniše sa Delta Force ili SEAL timovima koji rade pod američkom združenom komandom za specijalne operacije (JSOC) ili Timom za podršku u nuklearnim vanrednim situacijama (NEST), kako bi povratili potencijalno vanzemaljski brod. 

- Nemamo ništa za vas o ovome - rekao je JSOC u pisanom odgovoru britanskom izdanju. 

Portparol NEST je rekao da se osoblje agencije "redovno susreće sa materijalima nepoznatog porekla", ali "nikada nije naišlo na bilo kakav materijal u vezi sa UAP".

Nakon što su tri vojna i obaveštajna uzbunjivača svedočila o programu pronalaženja NLO-a američkom Kongresu u julu, lider većine u Senatu Čak Šumer predložio je nacrt zakona od vlade zahtevaa da otkrije "otkrivene tehnologije nepoznatog porekla i biološke dokaze neljudske inteligencije". 

Ovaj zakon o otkrivanju podataka o UAP usvojen je kao deo Zakona o nacionalnoj odbrani iz 2024. godine u septembru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija