• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.12.2023

08:55

(VIDEO) Klanica kod Bahmuta, Ukrajinci beže glavom bez obzira! Redom padaju linije odbrane nakon strahovitog ruskog napada!

printscreen Twitter

Vesti

(VIDEO) Klanica kod Bahmuta, Ukrajinci beže glavom bez obzira! Redom padaju linije odbrane nakon strahovitog ruskog napada!

Podeli vest

Ukrajinske jedinice u naselju Hromovo (Artemovskoje) u DNR pobegle su, a za sobom su ostavile ranjene i mrtve, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane RIA Novosti.

- Tokom napada na naselje neprijatelj je pobegao, ostavivši ranjene i mrtve, neki od militanata su položili oružje i predali se - primetio je predstavnik ruske vojske.

Padobranci Južne grupe snaga su tokom izviđanja i dodatnog izviđanja položaja Oružanih snaga Ukrajine iz vazduha uspeli da otvore odbrambeni sistem Oružanih snaga Ukrajine u Artemovskom i na prilazima naselju.

Vazdušno-desantne trupe otkrile su i glavna uporišta i vatreno oružje ukrajinskih snaga bezbednosti.

Posle nekoliko meseci krvavih napada, Oružane snage Ukrajine (OSU) napredovale su na poljima na bokovima Bahmuta, ali su se zaustavile u blizini prvih ruskih uporišta u selima Kleščejevka, Avdejevka i Berhovka.

Nakon što su ukrajinske trupe pretrpele gubitke u napadima, te usled ostalih problema na drugim linijama fronta, njihovo napredovanje je zaustavljeno i dovelo je do ruskih kontranapada. Ruske snage već kontrolišu severni deo Kleščejevke na jugu i ponovo su preuzele kontrolu nad područjem oko rezervoara za vodu Berhovka.

Ministarstvo odbrane Rusije je 29. novembra tvrdilo da je ruska vojska preuzela kontrolu nad selom Hromovo (Artjemovskoje) koje se nalazi na zapadnoj periferiji Bahmuta (Artjemovsk).

Oružane snage ukrajine su uvek držale pod kontrolom pomenuta sela i to je prvo selo u regionu koje je došlo pod rusku kontrolu još od zauzimanja Bahmuta. Prema izveštajima sa fronta, Rusi takođe kontrolišu šumske predele u blizini sela.

Ukrajinska vojska je zauzvrat priznala gubitak dela Hromova, ali tvrdi da je navodno još uvek u sivoj zoni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija