• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.12.2023

06:49

Šta sad?! "Ujedinile se Kina i Rusija!" Amerika čeka kombinovani napad, Kongres traži hitnu reakciju!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Šta sad?! "Ujedinile se Kina i Rusija!" Amerika čeka kombinovani napad, Kongres traži hitnu reakciju!

Podeli vest

Sjedinjene Države moraju da prošire i modernizuju svoj nuklearni arsenal kako bi odvratile kombinovanu agresiju komunističke Kine i Rusije, navodi se u novom izveštaju Kongresne komisije.

Planirani nuklearni kapacitet "ograničava" sposobnost Sjedinjenih Država da efikasno spreče rat sa Kinom i Rusijom, navodi se u izveštaju Kongresne komisije o strateškom položaju Sjedinjenih Država.

"S obzirom na trenutne tokove i pretnje, naša nacija će se uskoro susresti sa fundamentalno drugačijim globalnim okruženjem: suočićemo se sa svetom u kojem dve države poseduju nuklearne arsenale paralelne našim", navodi se u izveštaju.

U izveštaju se naglašava da bi novi sukob sa jednom ili obema silama realno mogao da dovede do nuklearne katastrofe i da bi ga trebalo odvratiti.

Nuklearne snage SAD "nisu dovoljne" 

Sve u svemu, u izveštaju se naovdi da su trenutni planovi za modernizaciju nacionalnih nuklearnih snaga "neophodni, ali ne i dovoljni", s obzirom na "sve veću sposobnost Kine i Rusije da zajednički prete Sjedinjenim Državama svojim nuklearnim arsenalima".

Koautor izveštaja, viši saradnik Instituta Hadson Maršal Bilingsli rekao je da je ključni faktor u donošenju odluka Komisije brzo širenje kineskog nuklearnog arsenala.

"Oni su na korak od toga da nam pariraju ili čak nadmaše broj našeg nuklearnog oružja", rekao je Bilingsli.

Njegovi komentari odnosili su se na najnoviji izveštaj Pentagona o vojnoj moći Kine u kom se navodi da ta država već ima 500 raspoređenih nuklearnih bojevih glava i da će ih do 2030. godine imati više od 1.000.

Viši saradnik Instituta Hadson Rebeka Hajnrihs, takođe koautorka izveštaja, rekla je da je neophodno suprotstaviti se ujedinjenim Rusiji i Kini, koje su "ušle u dosad neviđeno sveobuhvatno strateško partnerstvo".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija