• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.12.2023

14:10

Bože, ima li te?! Novi brutalni rat na pomolu! Hitno se oglasili zvaničnici svetskih sila!

EPA/informer

Vesti

Bože, ima li te?! Novi brutalni rat na pomolu! Hitno se oglasili zvaničnici svetskih sila!

Podeli vest

Šefica francuske diplomatije Katrin Kolona pozvala je danas Kinu na smanjenje tenzija u Južnom kineskom moru i dodala da "svetu nije potrebna nova kriza".

Peking je pojačao vojne vežbe u strateški važnom Tajvanskom moreuzu, a kineska obalska straža je optužena da je uznemiravala filipinske ribarske čamce u spornim vodama.

Australija je takođe kritikovala Peking prošlog meseca zbog "nebezbednog i neprofesionalnog" ponašanja na moru, rekavši da je jedan od njenih pomorskih ronilaca povređen sonarnim impulsima sa obližnjeg kineskog ratnog broda.

- Naravno da smo zabrinuti zbog onoga što se pre nekoliko dana dogodilo australijskoj mornarici, kao i zbog onoga što se dogodilo Filipinima pre nekoliko nedelja - rekla je Kolona novinarima u Kanberi.

Prema njenim rečima, smirenost i stabilnost moraju da vladaju širom Tajvanskog moreuza, a svetu sigurno nije potrebna još jedna kriza.

Francuska ministarka je pozvala Kinu da smanji tenzije u azijsko-pacifičkom regionu.

Kina treba da bude slobodna da nastavi svoj "ekonomski uspon", ali mora i da ispuni međunarodna očekivanja kao što su poštovanje ljudskih prava, rekla je Kolona i dodala da će njena zemlja nastaviti konstruktivnu saradnju sa Kinu jer "postoje ohrabrujući znaci".

Kolona je u novembru bila u službenoj poseti Kini.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Šokantna ispovest! Ukrajina ovo krije od celog sveta! Otkriveno kakav horor se dešava na najkrvavijem delu fronta!
JEZIVO

(VIDEO) Šokantna ispovest! Ukrajina ovo krije od celog sveta! Otkriveno kakav horor se dešava na najkrvavijem delu fronta!

Jedan ukrajinski vojnik dao je otrežnjujući prikaz ukrajinske vojske koja pokušava da održi svoja uporišta na istočnoj obali velike reke Dnjepar. Nekoliko stotina ukrajinskih vojnika prešlo je reku u okviru kontraofanzive. Pod nemilosrdnom ruskom vatrom, vojnik je proveo nekoliko nedelja na ruskoj strani reke dok je Ukrajina pokušavala da uspostavi mostobran oko sela Krinki.

04.12.2023

13:15

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija