• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

05.12.2023

17:16

Izraelska vojska u štabu Hamasa! Operacija se proširuje

Reuters

Vesti

Izraelska vojska u štabu Hamasa! Operacija se proširuje

Podeli vest

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su se probile dublje u izbeglički kamp Džabaliju, u severnom delu Pojasu Gaze.

- U zajedničkoj operaciji sprovedenoj sa Šin Betomdok, 551. rezervna brigada i komandoska jedinica Mornarice Šajet 13, izvršile su raciju na Hamasov štab opšte bezbednosti u toj oblasti i pronašli oružje, raznu opremu i obaveštajne podatke - saopštila je IDF.

Vojska je navela da je nastavila i sa širenjem svoje kopnene ofanzive na Kan Junis na jugu Pojasa, gde veruje da se krije vođstvo Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

Palestinski militanti nastavili su jutros da ispaljuju rakete na izraelske zajednice, uz zvuk sirena u uglavnom evakuisanim izraelskim zajednicama blizu granice sa Pojasom Gaze, kao i južnog grada Beršebe, udaljenog oko 40 kilometara.

U napadima nije bilo povređenih ili materijalne štete.

Trupe IDF-a su u ponedeljak i tokom današnjeg dana delovale u Džabaliji kako bi uništile imovinu Hamasa.
Vojnici su locirali rakete i drugo oružje i usmerili vazdušne napade na operativce Hamasa.

Prema saopštenju izraelske vojske, 162. divizija počela je da deluje dublje u Džabaliji nakon što je poslednjih dana završila opkoljavanje ovog izbegličkog kampa.

IDF: Trupe u centru Kan Junisa, najintenzivnije borbe od početka kopnene operacije
Izraelske trupe su trupe stigle do centra Kan Junisa, najvećeg grada u južnoj Gazi, nekoliko dana nakon što je Izrael proširio svoju kopnenu ofanzivu u toj palestinskoj enklavi.

Foto: profimedia

Izraelska vojska

Izraelski zvaničnici smatraju da se veći deo rukovodstva Hamasa možda krije u Kan Junisu, uporištu Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.
General-major Jaron Finkelman, šef Južne komande izraelske vojske, kaže da njegove trupe vode najteže borbe od početka kopnene invazije pre više od mesec dana.

- Mi smo u srcu Džabalije, u srcu Šejaje i od večeras, takođe u srcu Kan Junisa. Ovo je najintenzivniji dan bitke od početka kopnenog manevra, u smislu poginulih terorista, broja sukoba i upotrebe vatre sa zemlje i iz vazduha - naveo je on u izjavi koju su prenele Izraelske odbrambene snage (IDF).

Finkelman je rekao da je u planu nastavak napada na uporišta Hamasa.

Izraelska vojska je saopštila da je izvršila upad u brojne Hamasove položaje u Džabaliji i Šedžaji, otkrivajući skrovišta oružja i "infrastrukturu terorista kako iznad zemlje, tako i ispod".
Deo oružja pronađen je u civilnim strukturama, navodi se u saopštenju IDF-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija