• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.12.2023

06:30

Šok u Dubaiju! Ukrajinci briznuli u plač kada su videli Putina! Svetski mediji pišu o nestvarnim scenama iz Emirata!

sputnik/twitter

Vesti

Šok u Dubaiju! Ukrajinci briznuli u plač kada su videli Putina! Svetski mediji pišu o nestvarnim scenama iz Emirata!

Podeli vest

Ukrajinci koji rade na 28. Konferenciji UN o klimatskim promenama (COP28), koja se održava u Dubaiju, „izrazili su ogorčenje” zbog posete ruskog predsednika Vladimira Putina UAE, navodi Asošiejted pres .

Prema priči AP koja pokriva put ruskog lidera na Bliski istok, Ukrajinci koji su prisustvovali događaju COP28 „izrazili su ogorčenje“ zbog njegovog „boravka u zemlji“.

Radnica ukrajinskog paviljona na COP28, Margarita Bogdanova, rekla je, „brišući suze“, da je „jednostavno licemerno“ pozdraviti ruskog lidera „kao dragog gosta“.

Putin je u sredu posetio Emirate i održao razgovore sa predsednikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom u Abu Dabiju , koji su održani uz učešće delegacija i u formatu radnog doručka.

Predsednik Rusije se Abu Dabijem kretao u aurusu sa lokalnim registarskim tablicama; duž putanje kolone od aerodroma postavljene su zastave Rusije i UAE; dočekala ga je konjica i kamile. Dolazak šefa ruske države u predsedničku palatu Kasr Al Vatan propraćen je salvom artiljerije, a njemu u čast nebo nad glavnim gradom UAE obojeno je ruskom trobojkom – borbeni avioni prskali su boje zastave. Putin je na početku pregovora zahvalio predsedniku UAE na živopisnom prijemu.

 

 

Kasnije je ruski lider posetio Saudijsku Arabiju radi pregovora sa prestolonaslednikom, predsedavajućim Saveta ministara kraljevine Mohamedom bin Salmanom Al Saudom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija