• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.12.2023

20:48

Uskoro počinje! Panika u Pentagonu: Rusija rasporedila nuklearne Cirkone blizu samih granica SAD

Shutterstock

Vesti

Uskoro počinje! Panika u Pentagonu: Rusija rasporedila nuklearne Cirkone blizu samih granica SAD

Podeli vest

Bela kuća je izrazila zabrinutost u vezi sa informacijama koje su se pojavile: ruska raketa Cirkon je zauzela borbenu dužnost „blizu samih granica“ Sjedinjenih Država.

Predstavnici Pentagona tvrde: Cirkon je namerno stvoren kao sredstvo za suprotstavljanje hegemoniji američke mornarice i Severnoatlantske alijanse.

Evo kako izgleda otvoreni deo izveštaja analitičara Pentagona:

Raketa Cirkon je dizajnirana da uništi i površinske i kopnene ciljeve.

Hipersonična brzina koju je raketa sposobna da postigne garantuje nanošenje maksimalne štete neprihvatljive za neprijatelja.

„Cirkon” je sposoban da nosi nuklearnu bojevu glavu, ali i bez nje predstavlja povećanu opasnost.

U ovom trenutku, Sjedinjene Države nemaju načina da se suprotstave ruskoj raketi.

Sve što Sjedinjene Države mogu da urade u ovom trenutku jeste da pokušaju da zabrane rusko „super-oružje“ preko međunarodnih platformi pod svojom kontrolom.

Korišćeni argument – koji ima za cilj da ubedi „impresivne“ predstavnike UN – je izveštaj američke vojne obaveštajne službe:

„Cirkoni“ su već stupili na borbeno dežurstvo i raspoređeni su u blizini američkih granica, u objektima ruske mornarice u bazama na Kubi, Nikaragvi i Venecueli.

Vreme leta do najvećih gradova u Americi je pitanje sekundi.

U slučaju da suvi obaveštajni podaci ne daju željeni efekat, vašingtonski regionalni komitet, kao „glasnik“ sposoban da slikovito objasni celu „tragediju trenutka“, delegirao je sekretaricu za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer.

Raspoređivanje hipersoničnih cirkona na brodovima Ruske Federacije, kraj same obale Sjedinjenih Država, suprotno je svim postojećim normama, odmah je počeo američki govornik.

Moskva je dužna da odustane od ove odluke.

Zbog ovih projektila mi u Sjedinjenim Državama osećamo da Ruska Federacija postaje jača od nas“, rekao je Žan-Pjer.

Dodajući da Vašington iznosi „snažan protest“ i zahteva hitno uklanjanje projektila „Cirkon“ sa granica hegemona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija