• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.12.2023

11:03

Žestoke borbe Hamasa i IDF, novi horor u Džabaliji! Izraelci upali su u bolnicu, privedeni lekari! (VIDEO)

Reuters

Vesti

Žestoke borbe Hamasa i IDF, novi horor u Džabaliji! Izraelci upali su u bolnicu, privedeni lekari! (VIDEO)

Podeli vest

Najmanje 10 Palestinaca je ubijeno danas, a još 40 je ranjeno u izraelskom napadu na izbeglički kamp Džabalija u severnoj Gazi, saopštio je portparol ministarstva zdravlja pod kontrolom Hamasa.

 

Ranije je ministarstvo saopštilo da su u izraelskim vazdušnim udarima na oblast Rafa u južnoj Gazi, pogođene tri kuće i da je ubijeno  najmanje 20 Palestinaca.

Desetine hiljada raseljenih Palestinaca smešteno je u Rafi, na granici Gaze sa Egiptom, kako bi izbegli izraelska bombardovanje severnije, prenosi Rojters.

Jutros su i stanovnici Kan Junisa, grada koji se takođe nalazi na jugu Gaze, prijavili žestoke borbe između militanata Hamasa i izraelskih snaga, navodi britanska agencija. Izraelski tenkovi i avioni bombardovali su područja u blizini centra grada, naveli su stanovnici.

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je u ponedeljak da je ukupno 19.453 Palestinca ubijeno, a 52.286 ranjeno u izraelskom napadu na enklavu  tokom više od dva meseca rata.

Izraelske snage izvele su tokom noći i jutra racije u bolnici Al-Ahli u gradu Gazi i privele većinu zaposlenih, saopštila je crkva koja upravlja ovom bolnicom.

 

 

Kako je navela, uništen je zid na prednjem ulazu u bolnicu. Nakon upada u bolnici su ostala dva lekara, četiri  medicinske sestre i dva domara, koji treba da zbrinu više od 100 teško ranjenih pacijenata, bez tekuće vode i struje, rekao je pastor u anglikanskoj katedrali u Jerusalimu, koja upravlja bolnicom. 

On je naveo da je jedan izraelski tenk bio parkiran na ruševinama na ulazu u bolnicu, kako bi sprečio da bilo ko uđe ili izađe iz nje, prenosi AP. 

Izraelska vojska za sada nije komentarisala upad u ovu bolnicu. Izraelske snage izvele su racije i u drugim bolnicama širom Gaze, optužujući Hamas da ih koristi u vojne svrhe, što su zaposleni u bolnicama negirali.

 

 

Bolnica Al-Ahli, poznata i kao Baptistička bolnica, bila je poprište eksplozije na početku rata, u kojoj je ubijeno više desetina Palestinaca. Istragom američke agencije AP kasnije je utvrđeno da je eksploziju verovatno izazvala raketa palestinskih militanata, koja je promašila svoju metu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)
Politika

Selaković otvorio izložbu "Preventivni mir" Mikelanđela Pistoleta (FOTO)

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na otvaranju izložbe Mikelanđela Pistoleta "Preventivni mir" u Muzeju savremene umetnosti da "ako umetnost uvek govori univerzalnim jezikom, ona najbolje progovara u delima umetnika kao što je Pistoleto, koji se upravo jezikom umetnosti bori za univerzalne vrednosti humanosti i kreativnosti".

10.05.2024

19:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija