• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.12.2023

16:00

Trese se Evropa! Ove države će uskoro nestati?! Horor predviđanje vojnog eksperta: Neće preživeti...

shutterstock

Vesti

Trese se Evropa! Ove države će uskoro nestati?! Horor predviđanje vojnog eksperta: Neće preživeti...

Podeli vest

Bivši šef izraelske službe „Nativ“, i vojni ekspert koji živi u Moskvi, Jakov Kedmi, dao je svoje predviđanje o budućnosti Baltičkih zemalja.

Baltičke zemlje će prestati da postoje u narednim decenijama rekao je Kedmi u intervjuu ruskom novinaru Aleksandru Valdmanu.

Prema rečima Kedmija, Letonija, Estonija i Litvanija ubrzano izumiru, i nisu u stanju da obezbede egzistenciju bez spoljnih inekcija. Najbolje su ih tretirali za vreme Sovjetskog Saveza, gde su se ove republike razvile.

- Budućnost baltičkih zemalja, pre svega Litvanije, Letonije i Estonije, već je u njihovoj prošlosti. Malo je verovatno da će tamo za 50 godina biti Letonaca ili Estonaca. Oni jednostavno nestaju, napuštaju svoju zemlju, šire se po svetu. Ove dve kvazi države, a i Litvanija, nesposobne su za samostalno, suvereno postojanje, ni politički ni ekonomski – samo ako ih neko podržava, i to oni zovu nezavisnošću? U okviru Sovjetskog Saveza bili su razvijeniji – i razvijali su se - rekao je Kedmi.

Prema Kedmiju, kultura, privreda, i nauka u tim državama su postale deo jeftinog - jeftino se kupuju da bi se iskoristili protiv Rusije.

- Nikoga na svetu ne zanimaju interesi letonskog ili estonskog naroda. Možda malo Finaca zbog etničkih i jezičkih sličnosti… Tako da mislim da ove zemlje neće preživeti. One će nestati - zaključio je Kedmi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija