• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Strana

22.12.2023

11:46

Šok optužba Amerikanaca: Ovaj Putinov čovek je naredio ubistvo Prigožina, evo kako su to izveli!

Reuters

Vesti

Šok optužba Amerikanaca: Ovaj Putinov čovek je naredio ubistvo Prigožina, evo kako su to izveli!

Podeli vest

Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Rusije, stoji iza ubistva osnivača PMC Vagner Jevgenija Prigožina, navodi američki Volstrit džurnal, pozivajući se na tvrdnje predstavnika zapadnih obaveštajnih službi i bivšeg ruskog obaveštajca.

Zapadni mediji Patruševa decenijama nazivaju "desnom rukom" ruskog predsednika Vladimira putina.

Volstrit džurnal navodi da je eksplozivna naprava bila postavljena ispod krila aviona kojim je Jevgenij Prigožin išao kući u Sankt Peterburg.

- Prigožin je morao biti uklonjen - rekao je anonimni zvaničnik Kremlja.

Nikolaj Patrušev je navodno upozoravao Putina da oslanjanje na Vagner u Ukrajini daje Prigožinu previše političkog i vojnog uticaja i da to predstavlja pretnju za sam Kremlj. Nakon što je zaustavio pobunu Vagnera krajem jula, Patrušev je prema navodima Volstrit džurnala vidio priliku da se jednom zauvek reši Prigožina.

Foto: Reuters

Nikolaj Patrušev

 

List navodi da je Patrušev taj koji kontroliše poluge ogromne birokratske mašinerije koja drži ruskog lidera na vlasti i da takođe stoji iza mnogih "najmračnijih epizoda" od kojih su mnoge završene smrću za protivnike Kremlja.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je početkom oktobra da su istražitelji našli fragmente ručne bombe u telima mrtvih iz aviona u kome je poginuo osnivač Vagnera Jevgenij Prigožin!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija