• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.12.2023

07:24

Zelenski otkrio dramatične podatke! Ruski napad na glavnog obaveštajca Ukrajine! "Neverovatni gubici!"

Reuters

Vesti

Zelenski otkrio dramatične podatke! Ruski napad na glavnog obaveštajca Ukrajine! "Neverovatni gubici!"

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 670. dan.

Zelenski: Oborili smo oko 30 "šaheda" i dva "suhoja"!


Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je danas da je ukrajinska vojska imala uspeha u borbama protiv Rusije.

"Naši borci, ne samo da su oborili oko 30 dronova tipa 'šahed' i nekoliko projektila, već su srušili i dva aviona 'suhoj'", tvrdi Zelenski na platformi Iks (Tviter).

On je rekao da su "ruski teroristi izgubili pet aviona za nedelju dana".

"Ovakav Božić nam daje dobro raspoloženje za predstojeću godinu, daje nam veru u naše sposobnosti. Sposobnost da pregovaramo sa partnerima. Sposobnost da pojačamo naš nebeski štit. Sposobnost da branimo našu zemlju od ruskih terorista", dodao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine kaže da što je jača protivvazdušna odbrana, "manje ruskih đavola će biti iznad ukrajinskog neba i na ukrajinskoj teritoriji".

"Hvala našim ratnicima za njihovu preciznost i snagu. Pozdravljam sve one koji rade na odbrani naše zemlje, tokom Božića, ali i vikenda, koji se brane od neprijateljskih napada i pokazuju čvrstinu gde god da se nalaze - da li na istoku ili jugu, ili na granicama našeg neprijatelja. Pozdravljam sve one koji su na borbenim pozicijama, koji spasavaju živote i leče. Svima kojima pomažu", napisao je Zelenski i poželeo Ukrajincima srećan Božić.
 

 

 

Udar na Budanova!

Istražni komitet Rusije pokrenuo je istragu protiv načelnika Glavne obaveštajne uprave (GUR) Ministarstva odbrane Ukrajine Kirila Budanova za umešanost u 104 teroristička napada.

Pored toga, "izabrana je preventivna mera u vidu pritvora u trajanju od 2 meseca". Period se računa od trenutka njegovog izručenja ili hapšenja na teritoriji Rusije.

 

Svet na nogama! Zapalio se ruski nuklearni brod, hitno reagovala služba za vanredne situacije!

 

Serija eksplozija u Odesi!

Serija eksplozija u Odesi, javljaju ukrajinski mediji. Dejstvovala je i ukrajinska PVO.
Između ostalog, eksplozije su bile u luci.

 

 

 

Paralisani!

Rusija je paralisala ukrajinsku vojnu industriju, izjavio je britanskom listu Indipendent visoki oficir ukrajinskih oružanih snaga, koji je želeo da ostane anoniman.

 

Britanci objavili dramatičan scenario za front! Reči ukrajinskog načelnika lede krv u žilama!

 

Granate u Hersonskoj oblasti, stradala žena

Ruska vojska granatirala je Černobajevku, oblast Herson, a jedna žena stradala je u napadu, saopštio je šef Hersonske OVA Aleksandar Prokudin.

"Usled granatiranja preminula je 37-godišnja žena. Pronađena je u porušenoj zgradi. Lekari koji su stigli na lice mesta samo su konstatovali smrt", napisao je on.

 

Izdaja! Veleobrt u Kijevu! Zelenski će sada morati da uradi ono čega se najviše plašio!

 

Zauzeto ukrajinsko uporište

Specijalne snage Južne grupe ruskih trupa izvršile su napad na uporište u pozadini Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Artjomovska (ukrajinski Bahmut) i uhvatile jednog zarobljenika. Dopisnik RIA Novosti je posmatrao njihov rad na liniji fronta.

Ruski borci prešli su tokom noži u ukrajinsku pozadinu, kamuflirali se pored zemunice i započeli praćenje. Artiljerija je otvorila vatru, a zatim su izviđači izvršili iznenadni napad na ovu poziciju.

- Danas je bio prilično produktivan dan, danas su radili i izviđači, takođe su zauzeli jedan položaj od neprijatelja, usled čega je jedna osoba zarobljena - rekao je komandant odreda sa pozivnim znakom Sibir.

Prema rečima zatvorenika, na položaju su bile ukupno četiri osobe.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija