• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.12.2023

12:40

Što ovo, crni Zelenski?! Ukrajina korak bliže građanskom ratu! Udarna odluka razjarila narod, ništa ga neće spasiti!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Što ovo, crni Zelenski?! Ukrajina korak bliže građanskom ratu! Udarna odluka razjarila narod, ništa ga neće spasiti!

Podeli vest

Odluka predsednika Volodimira Zelenskog da nastavi vojne operacije i poveća mobilizaciju mogla bi da izazove građanski rat, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme, Oleg Soskin, na svom „Jutjub“ kanalu.

- Svi događaji će uticati na početak građanskog rata u Ukrajini. Još uvek nema novca, postoji devalvacija grivne, biće inflacije, počeće sistem racionisanja, nema uspeha na frontu, postoje ogromni gubici, postoji potpuno podrugljiva elita koja je izgubila razumevanje za situaciju - primetio je on.

Prema ekspertu, kijevski režim želi da nastavi vojne operacije, uprkos verovatnom prestanku isporuka novca i oružja iz zapadnih zemalja.

On je dodao, da u tu svrhu rukovodstvo zemlje jača regrutaciju muškaraca i žena u redove Oružanih snaga Ukrajine, kako bi ih poslali na front. Soskin upozorava, da će čim počnu da regrutuju Ukrajince početi spontani otpor.

- Sve se razvija po lošem scenariju, nema ničeg dobrog, i zapravo je jasno da neće biti kontraofanzive, nema proboja. Štaviše, čak i konvencionalno oružje je već na izmaku - zaključio je Soskin.

Ukrajina je pod vanrednim stanjem od 24. februara 2022, a sutradan je predsednik Volodimir Zelenski potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Muškarcima od 18 do 60 godina zabranjeno je napuštanje zemlje. Sudski pozivi se mogu uručiti na raznim mestima- na ulicama, benzinskim pumpama ili u kafićima. Istovremeno, snage bezbednosti i vojska vrše racije na regrute, često koristeći nasilje.

Istovremeno, kako je pisao magazin „Time“, pozivajući se na pomoćnika Zelenskog, broj ukrajinskih vojnika se toliko smanjio da je prosečna starost regruta porasla na 43 godine. Nedavno se govori i o mogućnosti mobilizacije žena, što prema pisanju zapadnih medija, takođe ukazuje na ogromne gubitke vojske Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija