• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Sputnjik

27.12.2023

15:04

Znate li šta su Ukrajinci počeli da stavljaju na "leoparde"?! Rusi upravo razbili najveći zapadni mit: Probijamo!

Tanjug/AP

Vesti

Znate li šta su Ukrajinci počeli da stavljaju na "leoparde"?! Rusi upravo razbili najveći zapadni mit: Probijamo!

Podeli vest

Ruski protivtenkovski raketni sistemi "hrizantema" i "kornet" probijaju nemačke tenkove "leopard" iz bilo koje daljine, izjavio je generalni direktor državne korporacije Rosteh Sergej Čemezov.


- To je još jedan mit. Oni veoma dobro gore. Naš 'kornet' ili 'hrizantema' probijaju te 'leoparde' sa bilo koje strane - rekao je on odgovarajući na pitanje da li je istina da su zapadni tenkovi bolje zaštićeni.

Obratio je pažnju da su na zapadne tenkove, koji se nalaze u sastavu Oružanih snaga Ukrajine, počeli da postavljaju dinamičke zaštite sovjetske proizvodnje kako bi povećali njihove šanse na bojnom polju.

Dinamička zaštita se pravi u obliku ravnih kontejnera ili panela koji sadrže, između ostalog, eksploziv. Kada projektil ili raketa pogodi oklop, dolazi do ciljane eksplozije dinamičke zaštite, koja raketu uništi ili mijenja putanju projektila. Ovo smanjuje destruktivni efekat na tenk.

Kako je naglasio ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, ukrajinska vojska je tokom kontraofanzive izgubila 37 "leoparda".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija