• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.12.2023

15:04

(VIDEO) Rusijom odjekuju ekplozije! Na udaru dva grada, gledamo osvetu Kijeva za najmasivniji napad! Broje se i prve žrtve

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Rusijom odjekuju ekplozije! Na udaru dva grada, gledamo osvetu Kijeva za najmasivniji napad! Broje se i prve žrtve

Podeli vest

Prema snimcima na društvenim mrežama, širom grada došlo je do više eksplozija u Belgorodu, ali i Brjansk.

- Svi stanovnici treba da idu u skloništa. Opasnost traje - objavio je lokalni guverner Gladkov.

Prema snimcima koji se dele po društvenim mrežama, vidi se kako gore brojni automobili po centru grada. U pozadini se čuju snažne detonacije.

 

Poginula deca

Najmanje troje dece je poginulo, a nekoliko osoba je povređeno u ukrajinskom granatiranju centra ruskog grada Belgoroda, izjavio je danas guverner regiona Vjačeslav Gladkov.

- Oružane snage Ukrajine granatirale su centar Belgoroda. Prema preliminarnim informacijama, u Belgrodu ima dvoje mrtve dece i povređenih - napisao je on na Telegramu, prenela je agencija RIA Novosti.

Pored toga, tokom napada nekoliko granata je pogodilo stambeni deo Belgoroda, precizirao je guverner.

On je obećao da će detalje izneti kasnije.

 

 

Prema nekim informacija, a kako se može videti sa snimka, gori trg na kojem se nalazi adventski program.

Podsetimo, pored napada na Belgorod, ukrajinska vojska napala je i Brjansku, gde je jedno dete stradalo.

Ukrajina je 25. decembra krtarećom raketom "storm šedou" napala brod Crnomorske flote, "Novočerkask", a u napadu su stradala 74 marinca. Rusija je 29. decembra gađala sa 153 rakete gradove Ukrajine, kao što su Kijev, Odesa, Dnjepropetrovsk... To je bio i najmasivniji napad od početka sukoba. Napad na Belgorod i Brjans je nova osveta Kijeva. 

Inače, ruski sistem PVO oborio je tokom noći još dva drona iznad Brjanska, saopštio je gubernator Aleksandar Bogomaz. Gubernator je ubrzo posle toga izvestio o uspešnom obaranju još tri bespolotne letelice ukrajinskih snaga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija