• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevno

30.12.2023

21:45

(VIDEO) Najveća je misterija 2023! Ljudi, šta je ovo, Bigfut, 'tvor majmun', stvor sa druge planete... Ni naučnici ne znaju!

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) Najveća je misterija 2023! Ljudi, šta je ovo, Bigfut, 'tvor majmun', stvor sa druge planete... Ni naučnici ne znaju!

Podeli vest

Mnogi entuzijasti i komentatori na društvenim mrežama smatraju da je verovatno najveća kriptozoološka enigma godine fotografija "majmuna tvora" u šumama Floride (SAD), koja je u julu obišla svet.

Članovi američkog kriptozoološkog udruženja „ Stenoviti mauntin saskvoč " (RMS), koje godinama prikuplja izveštaje i dokaze o postojanju  "velikog stopala", veruju da divljinama Severne Amerike luta nepoznata vrsta dvonožnog primata ili majmuna.

Kriptozoologija je pseudonaučna disciplina koja proučava legende, mitove, priče i navodna svedočanstva o nepoznatim, mitskim ili izmišljenim životinjama. Bavi se istraživanjem bića koja su izvan granica poznatih vrsta i često su povezana sa folklorom i mitologijom.

Primeri takvih životinja uključuju čudovišta kao što su Bigfut (Jeti, Saskvač), vodena čudovišta kao što je čudovište iz Loh Nesa, zatim Čupakabra (mitsko stvorenje za koje se kaže da napada stoku) i mnoge druge slične priče o nepoznatim ili izmišljenim stvorenjima.

Važno je napomenuti da kriptozoologija nema uporište u naučnoj metodologiji jer istraživači često nemaju konkretne ili materijalne dokaze o postojanju takvih stvorenja. Ipak, interesovanje za ovu temu često proizilazi iz fascinacije nepoznatim i misterioznim aspektima prirode.

Na fotografiji, koju je RMS objavio u julu, navodno se vidi majmun tvor, odnosno stvorenje nalik Bigfutu, koje karakteriše užasan smrad.

- Moj prijatelj koji istražuje marmozeta na Floridi dobio je ovo iz našeg regiona. Ako je lažno, dobro je! Šta mislite šta je to - upitao je neimenovani muškarac organizaciju RMS kojoj je poslao fotografiju.

Čini se da ona prikazuje neku vrstu majmunolikog stvorenja, iako je teško isključiti mogućnost da je to jednostavno neko u kostimu, ili možda neka vrsta lutke.

Moguće je i da je u pitanju pravi majmun ili primat koji je pobegao iz zoološkog vrta ili od privatnog kolekcionara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija