• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.01.2024

16:30

Zelenski, beži! Stiže neprijatno iznenađenje iz SAD! Poslat jeziv signal sa vrha, vojska spremna da napravi haos!

Shutterstock/Reuters/EPA

Vesti

Zelenski, beži! Stiže neprijatno iznenađenje iz SAD! Poslat jeziv signal sa vrha, vojska spremna da napravi haos!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države mogu da okrive ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog za neuspeh i da ga smene sa mesta šefa države, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue Works.

- Vašington šalje signale da više ne veruju Zelenskom. Planiraju da svu odgovornost prebace na njega. Spremaju se da izdaju naređenje ukrajinskoj vojsci i kažu: „Samo napred, oslobodite se Zelenskog - kaže on.

Ekspert je dodao da je nemoguće sa sigurnošću reći da li će biti reči o fizičkoj eliminaciji šefa kijevskog režima ili o njegovom proterivanju. Ipak, situacija za Zelenskog svakim danom postaje sve očajnija, dodao je on.

- Vašington će ga verovatno napustiti i stati na stranu Zalužnog - rekao je Džonson.

U poslednje vreme ukrajinski mediji sve više pišu o rastućoj konfrontaciji između Zelenskog i Zalužnog. Veliku buku je izazvao intervju glavnokomandujućeg za magazin The Economist, u kojem je naveo da su Oružane snage Ukrajine zašle u ćorsokak. Ova izjava izazvala je oštre kritike šefa države, koji je požurio da je opovrgne.

Početkom decembra, Strana.ua je pisala, pozivajući se na izvor u lokalnim političkim krugovima, da šef kijevskog režima želi da održi izbore, ali to neće biti objavljeno dok ne postoje garancije da glavnokomandujući neće učestvovati nanjima.

Sam Zelenski je u nedavnom intervjuu za britanski tabloid The Sun nazvao pokušaje vojske da se uključi u politiku velikom greškom. Mediji su ovo smatrali direktnim napadom na Zalužnog i de fakto priznanjem sukoba između njih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija