• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

05.01.2024

10:16

Seul odgovorio na granate Pjongjanga! Koristili haubice "k9", vri u Žutom moru

Tanjug/AP

Vesti

Seul odgovorio na granate Pjongjanga! Koristili haubice "k9", vri u Žutom moru

Podeli vest

Oružane snage Južne Koreje održale su vežbe gađanja kao odgovor na severnokorejski napad na ostrva Jeonping i Bangningdo, izvestila je južnokorejska agencija Jonhap, pozivajući se na saopštenje Zajedničkog generalštaba Južne Koreje.

U saopštenju se napominje da su u vežbama učestvovale marinske jedinice stacionirane na ovim ostrvima. Južnokorejska strana je koristila samohodne haubice K9.

Prethodno je Severna Koreja ispalila više od 200 artiljerijskih granata u Žuto more, u blizini pomorske granice sa Južnom Korejom.

Prema izveštajima, nije bilo žrtava među južnokorejskim civilima ili vojskom. Granate su pale severno od severne granične linije (NLL), koju Seul smatra pomorskom granicom u Žutom moru.

Ranije je na zahtev vojske Južne Koreje izvršena evakuacija ovih ostrva.

Nedavno je portparol južnokorejskih oružanih sanaga Li Sung-Jun upozorio da će Jug preduzeti "odgovarajuće mere" kao odgovor na akcije Severa, dodajući da južnokorejska vojska, u saradnji sa američkom vojskom, pažljivo prati poteze Severne Koreje duž njenih obala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija