• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

06.01.2024

18:25

Ameri će podeliti Ukrajinu i deo ustupiti Rusiji! Ako Zelenski ne pristane, ukloniće ga?! Vašington više ne sme da se kocka!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Ameri će podeliti Ukrajinu i deo ustupiti Rusiji! Ako Zelenski ne pristane, ukloniće ga?! Vašington više ne sme da se kocka!

Podeli vest

U Sjedinjenim Državama, političari su počeli da shvataju da bi zarad mira između Kijeva i Rusije, Ulrajina nezavisnost morala biti podeljena. Istovremeno, Kijev strahuje da Vašington želi da otruje ukrajinskog predsednika Zelenskog, jer pokušava da zamrzne vojna dejstva u Ukrajini pred izbore i vrlo verovatan sukob na Tajvanu.

Britanski The Daili Ekpress navodi da američki političari počinju da shvataju da je jedan od najvažnijih elemenata u postizanju primirja ili mirovnog sporazuma podela Ukrajine.

- To će omogućiti predsedniku Putinu da časno izađe iz rata i da zadrži ukrajinske teritorije koje su sada pod kontrolom Ruske Federacije - piše ovaj list.

Prema pisanju publikacije, SAD bi mogle doneti ovu odluku uprkos upornosti i želji ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da vrati izgubljene teritorije.

Režim Volodimira yelenskog, s druge strane, svestan je da Amerikanci žele da što pre okončaju rat protiv Moskve i da neće preyati ni od čega kako bi taj cilj ostvarili. Kabinet predsednika Ukrajine ozbiljno strahuje za zdravlje predsednika Vladimira Zelenskog, koji bi mogao biti otrovan.

Kanal Resident Telegram, pozivajući se na svoje obaveštajne i diplomatske izvore, uveliko piše o planu Zapada da se reši Zelenskog.

- Administracija u Kijevu shvata da politika koju trenutno vodi Zelenski ne odgovara Vašingtonu, koji želi da zamrzne vojna dejstva u Ukrajini pred izbore i vrlo verovatan sukob na Tajvanu - navodi kanal.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NATO oprema, tehnologija, pomoć na zemlji i u vazduhu - sve je to propalo protiv Rusa! Mekgregor jasan, Moskva je pobedila!
Realno

NATO oprema, tehnologija, pomoć na zemlji i u vazduhu - sve je to propalo protiv Rusa! Mekgregor jasan, Moskva je pobedila!

Jedina stvar koju je Zapad postigao kao rezultat ukrajinskog sukoba je rast moći i uticaja Rusije, rekao je bivši pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor u intervjuu za Judging Freedom. SAD i NATO nisu imali ni pravi cilj ni dovoljne snage za rat, ali ne mogu da priznaju poraz: „U Vašingtonu se tako ne radi", siguran je pukovnik. Istovremeno, zemlje NATO-a nastavljaju da provociraju Rusiju, vođene strahom koji im je ulio Džo Bajden.

06.01.2024

17:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija