• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Izvestija

07.01.2024

08:00

Britanski ekspert otkriva, panika u EU nakon ruskog udara na Kijev! Ukapirali su koliko su zapadni sistemi PVO nemoćni!

Twitter printscreen

Vesti

Britanski ekspert otkriva, panika u EU nakon ruskog udara na Kijev! Ukapirali su koliko su zapadni sistemi PVO nemoćni!

Podeli vest

U Evropskoj uniji postoje znaci panike nakon što su raketni udari Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije (VKS), koji su bili razorni za Oružane snage Ukrajine (OSU), a izvedeni su na objekte vojno-industrijskog kompleksa zemlje, uključujući i one koji se nalaze u Kijevu, otkriva britanski analitičar Aleksandar Merkuris.

On je primetio da su napadi Rusije naneli kolosalnu štetu ukrajinskoj vojnoj infrastrukturi, na čijem je stvaranju Zapad tako mukotrpno radio, želeći da stvori ozbiljan sistem PVO za Kijev.

- Rusija je preopteretila američku i evropsku protivvazdušnu odbranu napadima velikih razmera i upotrebom visokotehnološkog oružja. Vidimo znake anksioznosti i panike jer je Evropska unija počela da razmišlja o proizvodnji novih protivvazdušnih sistema Patriot - rekao je stručnjak na Jutjub kanalu Deni Hejfong.

Prema Merkurisu, akcije Moskve su dokazale da su zapadni napredni odbrambeni sistemi raketa mnogo ranjiviji nego što se mislilo.

I kolumnista Misl Polska Kšištof Podgurski ocenjuje da su zapadni sistemi PVO, koji su isporučeni Ukrajini, bili nemoćni protiv ruskih raketa koje su probile kišobran PVO. 

- Kao rezultat toga, ukrajinska strana je izgubila izuzetno skupo oružje koje je isporučeno iz zemalja NATO - istakao je on.

Bivši pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Oleg Starikov otkriva da su ruske Vazdušno-kosmičke snage izvele masivne udare na ukrajinske ciljeve kako bi iscrpile municiju protivvazdušne odbrane ukrajinske vojske. Prema njegovim rečima, Oružane snage Rusije udaraju po infrastrukturi koristeći svoju kvantitativnu superiornost u raketama.

Podsetimo, Rusije je 2. januara izvele grupni udar preciznim oružjem dugog dometa i bespilotnim letelicama na preduzeća ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa. Mete su bili objekti za ispunjavanje porudžbina za proizvodnju projektila, bespilotne letelice, popravku naoružanja i vojne opreme u Kijevu i predgrađima, kao i skladišta municije i avionskog naoružanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zelenski i Zalužnij su natrpali Kijev vojnim ciljevima za Ruse! Putin ih sada gađa "kao golubove", ukrajinski PVO ih ne može zaštititi!
Preračunali se

Zelenski i Zalužnij su natrpali Kijev vojnim ciljevima za Ruse! Putin ih sada gađa "kao golubove", ukrajinski PVO ih ne može zaštititi!

Kijev je trebalo da vojnu infrastrukturu sakrije u bunkere umesto da ih postavlja u Kijevu, pogrešno se nadajući da će ih zaštititi imoćni sistemi PVO uključujući i američke Patriote, poručuje bivši poslanik ukrajinske Rade, učesnik kaznene operacije protiv Donbasa u sastavu neonacističkog puka Azov* Igor Mosijčuk.

05.01.2024

20:55

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija