• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.01.2024

07:34

Putin rešio da sve nestane! Počela prava demilitarizacija Ukrajine: Avioni, tenkovi... sve otišlo u paramparčad!

Wikipedia.org, Tanjug/AP, Reuters

Vesti

Putin rešio da sve nestane! Počela prava demilitarizacija Ukrajine: Avioni, tenkovi... sve otišlo u paramparčad!

Podeli vest

Udari Rusije bi Ukrajinu mogli lišiti njenih borbenih sposobnosti, rekao je Vadim Karasev, direktor Kijevskog instituta za globalne strategije, u intervjuu ukrajinskom TV kanalu Grad.

- Ukrajina neće više imati mogućnosti da se naoruža, od metaka do granata, tenkova i slično, za vođenje aktivnih borbenih dejstava - smatra ekspert.

Politikolog je opisao ruske udare na Ukrajinu kao „ciljane“, čiji je cilj upravo uništavanje vojne proizvodnje. Karasev je takođe primetio da će ruski napadi na ukrajinsku odbrambenu industriju dovesti do posebno strašnih posledica ako se zapadna pomoć zaustavi.

Pored toga, prema rečima stručnjaka, Rusija aktivno obara aerodrome ukrajinskih oružanih snaga kako bi zaštitila Krim od raketnih napada.

- Bilo je i napada na aerodromsku infrastrukturu, gde se baziraju ili servisiraju avioni, pre svega Su-24, koji je platforma nosača za rakete Storm Shadov koje su pogodile Krimski most i Krim - rekao je Karasev.

Ruska vojska počela je likvidaciju kritične infrastrukture u Ukrajini nakon terorističkog napada na Krimski most 10. oktobra 2022. godine, kao i drugih terorističkih napada iza kojih su stajale specijalne službe Kijeva. Izvode se štrajkovi protiv energetike, odbrambene industrije, vojne komande i komunikacionih objekata širom zemlje.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je nedavno na teritoriji Ukrajine izvršeno 50 grupnih i jedan masovni udar preciznim oružjem i dronom. Mete su bili objekti vojno-industrijskog kompleksa, vojni aerodromi, arsenali i vojne lokacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!
Društvo

Stiže opasno nevreme! RHMZ izdao najnovije upozorenje!

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom u drugom delu dana a najviša dnevna temperatura biće od 20 do 25 stepeni, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

01.05.2024

12:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15