• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.01.2024

11:28

Navaljni traži dve stvari! Pojavio se snimak ruskog opozicionara! (VIDEO)

Reuters

Vesti

Navaljni traži dve stvari! Pojavio se snimak ruskog opozicionara! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji se nalazi u zatvoru, pojavio se danas putem video linka pred sudijom Vrhovnog suda, od kojeg je zatražio bolje zatvorske uslove i osporio potojeća zatvorska pravila.

Navaljni je, između ostalog, zatražio duže pauze za obrok i da mu bude omogućen pristup većem broju knjiga, preneo je Rojters.

On je kritikovao zatvorsko pravilo prema kojem zatvorenik ima pravo na samo jednu versku ili svetovnu knjigu, uključujući novine i časopise.   

- Jedna knjiga mi nije dovoljna, time se jasno krše moja verska prava - rekao je Navaljni

On je takođe naveo da je prekratka pauza od 10 minuta za obrok koji se sastoji od dva parčeta hleba i dve šolje ključale vode.

Foto: Reuters

Aleksej Navaljni

 

Navaljni (47), obučen u crnu zatvorsku uniformu i stojeći iza rešetaka u maloj praznoj prostoriji, izgledao je iscrpljeno, navela je britanska agencija.

To je bilo njegovo pojavljivanje na sudskom saslušanju drugi dan zaredom. Navaljni je prebačen u arktičku kažnjeničku koloniju "Polarni vuk" prošlog meseca nakon što je njegova kumulativna kazna produžena na više od 30 godina zatvora. 

Navaljni i njegove pristalice kažu da su mnoge optužbe protiv njega, u rasponu od prevare do ekstremizma, izmišljene da bi se ućutkala njegova kritika usmerena na ruskog predsednika Vladimira Putina.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija