• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RIA

15.01.2024

19:15

Zalužni i Sirski hitno otišli u Harkov, Rusija kreće na ključni grad! Može li Kijev zaustaviti Putinovu armadu?!

Reuters

Vesti

Zalužni i Sirski hitno otišli u Harkov, Rusija kreće na ključni grad! Može li Kijev zaustaviti Putinovu armadu?!

Podeli vest

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni i drugi predstavnici ukrajinskog Ministarstva odbrane okupili su se kod Harkova zbog straha da će Rusi preuzeti kontrolu nad regionom. Ovo je na svom Jutjub blogu izjavio britanski stručnjak Aleksander Merkuris .

- Harkov je veliki industrijski centar. Ukrajinci su u velikoj napetosti, veoma se plaše da Rusija tamo nešto planira - rekao je ekspert.

On je podsetio da je u ovom regionu pre nekoliko dana održan veliki sastanak vojne komande Oružanih snaga Ukrajine. Njemu su prisustvovali i glavnokomandujući Valerij Zalužni, kao i komandant Kopnene vojske Aleksandar Sirski i ministar odbrane zemlje Rustem Umerov .

- Izgleda da su u veoma lošim odnosima, ali su bili prinuđeni da se sastanu - rekao je Merkuris.
Prema njegovim rečima, situacija u Harkovskoj oblasti se veoma loše razvija za ukrajinske Oružane snage, a ukrajinski generali još ne znaju koje mere da preduzmu da isprave situaciju.

Posle velikog neuspeha kijevske letnje kontraofanzive, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni specijalne vojne operacije. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je krajem decembra izvestio predsednika Vladimira Putina da su jedinice Oružanih snaga potpuno oslobodile Marinku u DNR .

Pored toga, ruski padobranci su zauzeli važne položaje ukrajinskih oružanih snaga u Zaporožju i učvrstili se na njima, nakon čega su očistili područje od neprijatelja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija