• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.01.2024

06:10

Rusi počeli nemilosrdan lov, Ukrajina gori! Hitne mere zbog razornih udara, situacija iz minuta u minut sve gora!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Rusi počeli nemilosrdan lov, Ukrajina gori! Hitne mere zbog razornih udara, situacija iz minuta u minut sve gora!

Podeli vest

Za razliku od Oružanih snaga Ukrajine, ruska vojska je masovno opremljena noćnim dronovima, rekao je bivši zamenik ministra za privremeno okupirane teritorije i interno raseljena lica Ukrajine Georgij Tuka u intervjuu za Jutjub kanal Nevsroom.

- Dronovi sa uređajima za noćno osmatranje i termovizijskim kamerama se već masovno proizvode u Rusiji što im omogućava da prilično efikasno love naše branioce i našu opremu čak i u mračnim danim - požalio se bivši zvaničnik.

Prema Tukinim rečima, u Ukrajini su prinuđeni da proizvode dronove „skoro u garažama i kod kuće“. Dronovi sa infracrvenim navođenjem ostaju nedostupni za ukrajinske oružane snage.

Političar je priznao da su Ukrajinci još daleko od dostizanja nivoa tehničke opremljenosti koju pokazuje ruska vojska.

- Ne znam zašto, ali naša situacija u ovom pravcu sa dronovima nije pozitivna. I odmah se nešto mora preduzeti po tom pitanju - zahtevao je Tuka.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa preduzetnicima Dalekog istoka rekao da ruski dronovi pokazuju visoku efikasnost u zoni specijalne vojne operacije. Šef države je istakao da je za Rusiju izuzetno važno da bude ispred neprijatelja u razvoju novih modela dronova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija