• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.01.2024

12:35

(VIDEO) Šok na frontu! Stravičan okršaj ruskog i američkog vozila u Ukrajini! Snimak žestoke borbe obišao svet, evo ko je izvukao deblji kraj!

Printscreen/X

Vesti

(VIDEO) Šok na frontu! Stravičan okršaj ruskog i američkog vozila u Ukrajini! Snimak žestoke borbe obišao svet, evo ko je izvukao deblji kraj!

Podeli vest

Na frontu u Ukrajini snimljen je okršaj ukrajinskog borbenog vozila pešadije (IFV) M2A2 ODS "Bredli" i ruskog borbenog vozila pešadije BMP-2.

Na snimku se vidi bliska borba ta dva vozila.

"Bredli", koji je Ukrajincima stigao od SAD i s kojima upravljaju pripadnici ukrajinske 47. jurišne brigade, suočio se s neizvjesnim protivnikom - ruskim BMP-2.

Kako se može videti na video snimku koji se deli na društvenim mrežama, BMP - 2 je izvukao "deblji kraj" u ovom duelu.

 

 

"Bredli" je sa nekoliko preciznih pogodaka, za samo nekoliko trenutaka u potpunosti uništio rusko borbeno vozilo.

Snimak završava pre nego što se može videti šta se desilo s posadom ruskog vozila, ali ako je suditi prema oblaku dima koje se iz njega uzdizao nakon pogodaka "Bredlija", male u šanse da je neko preživeo.

Američki magazin Forbs tvrdi da su M-2A2 Bredli, koje su SAD isporučile Kijevu, najbolja oklopna vozila pešadije kojima ukrajinska vojska raspolaže u već skoro dvogodišnjem ratu sa Rusijom.

Navodi se da je to zbog pravog odnosa zaštite, optike i vatrene moći koje Bredli poseduju.

Ova američka borbena vozila pešadije teška 30 tona, u koja staje deset ljudi, štiti čelični i aluminijumski oklop koji je u stanju da zaustavi municiju za probijanje oklopa kalibra 30 milimetara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija