• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.01.2024

13:15

Šef najveće stranke u EU zaprepastio svet! Nuklearne bombe i rat ako Tramp dođe na vlast!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Šef najveće stranke u EU zaprepastio svet! Nuklearne bombe i rat ako Tramp dođe na vlast!

Podeli vest

Suočen sa mogućim povratkom Donalda Trampa na vlast u SAD, Manfred Veber, čelnik najveće političke grupacije u EU, poziva Evropljane da se pripreme za rat bez podrške SAD i da izgrade sopsteni sistem nuklearne odbrane.

Veber je šef  Evropske narodne partije (EPP), koja je stranka desnog centra i trenutno joj se predviđa da će biti prva na izborima za Evropski parlament u junu.

Politiko navodi da je on Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina opisao kao "dva čoveka koji su postavili okvir za 2024. godinu".

- Želimo NATO, ali takođe moramo da budemo dovoljno jaki da možemo da se branimo bez njega ili u vreme Trampa. Bez obzira na to ko bude izabran u Americi, Evropa mora da bude sposobna da bude samostalna u spoljnopolitičkom smislu i da može da se brani nezavisno od drugih - rekao je Veber u telefonskom intervjuu briselskom sajtu na povratku sa putovanja vozom u Kijev.

NATO se trenutno u velikoj meri oslanja na američke nuklearne bojeve glave, koje su raspoređene u šest vojnih vazduhoplovnih baza u Belgiji, Nemačkoj, Italiji, Holandiji i Turskoj.

- Evropa mora da izgradi sopstvenu odbranu, moramo da budemo u stanju da odvratimo potencijalni napad i odbranimo se. Svi znamo da je nuklearna opcija zaista odlučujuća kada dođe do pritiska - kazao je nemački konzervativac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija