• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: inforemr.rs

30.01.2024

22:33

Kijev neće australijske F-18 "hornet" jer su kante, Nemci digli "evrofajtere", panika zbog ruskih aviona! Brisel ne odustaje od otimanja ruske imovine (FOTO/VIDEO)

Reuters/Printskrin

Vesti

Kijev neće australijske F-18 "hornet" jer su kante, Nemci digli "evrofajtere", panika zbog ruskih aviona! Brisel ne odustaje od otimanja ruske imovine (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U ponedeljak,a 29. januara, Ukrajina obeležava 706. dan rata sa Rusijom.

Nema novog oružja za Kijev

Sjedinjene Države neće imati nove isporuke oružja Ukrajini iz sopstvenih zaliha zbog nedostatka sredstava i blokade Kongresa , rekao je zvaničnik Pentagona. Pentagon je saopštio da nije spreman da razjasni vreme isporuke GLSDB municije Ukrajini.
Lider demokrata u američkom Senatu Čak Šumer priznao je da rad na dogovoru o Bajdenovom zahtevu za pomoć Ukrajini i zaštitu granica ide „veoma teško ". S druge strane, Ukrajina bi sutra mogla da dobije rakete GLSDB od Sjedinjenih Država u okviru isporuka najavljenih prošle godine, piše Politiko, pozivajući se na izvore.

Grčka šalje Ukrajini municiju

Grčka bi mogla da proda Ukrajini viškove municije koja ističe , izjavio je šef grčkog Ministarstva nacionalne odbrane Nikos Dendijas.

Treći svetski rat! Ameri više ne kriju, ovako će udariti po Rusiji! Ukrajina mora da odigra glavnu ulogu, a onda...

Kijev neće australijske F-18 Hornet  jer su kante

Foto: Printskrin video

 

Vazduhoplovstvo Ukrajine saopštilo je da Kijevu nisu potrebni australijski borbeni avioni F-18 Hornet i nazvali su ih „letećim otpadom" , preneo je Australian Financial Reviev.

Nemci digli Evrofajtere, panika zbog ruskih aviona 

Nemačko ratno vazduhoplovstvo saopštilo je da je udesilo Eurofajtere zbog ruskog vojnog aviona za koji je rekao da je leteo bez transponder signala u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad ostrva Rugen.

Počelo je! Evropa objavila Putinu rat do istrebljenja! Šokantno saopštenje Borelja zaprepastilo svet, kuda sve ovo vodi?!

Za Kijev će raditi penzionisani eu političari 

Šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Ermak rekao je da će penzionisani političari promovisati Ukrajinu u NATO-u .
„Ova nova grupa, upravo smo završili prvi Zoom sastanak sa učesnicima ove grupe, njen cilj je pre svega da radi sa zemljama članicama NATO-a, rad sa ekspertskim okruženjem, političkim okruženjem, kako bi se izgradila atmosfera koja će pomoći naš napredak na ovom putu", rekao je Ermak na konferenciji za novinare.

Masakr! Stravičan poraz Ukrajine! Čečeni zbrisali celu četu sa lica zemlje, ovakva klanica se ne pamti!

Berbok: Nemačka i Poljska su uz Ukrajinu

Nemačka i Poljska će stajati uz Ukrajinu dokle god bude potrebno, izjavila je ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok na zajedničkoj konferenciji za novinare sa poljskim kolegom Radoslavom Sikorskim u Berlinu.
- Nemačka i Poljska su apsolutno ujedinjene u stavu da čvrsto stoje na strani Ukrajinaca u njihovoj borbi za slobodu. Podrška se nastavlja i biće pružana sve dok bude potrebna - istakla je nemačka ministarka.

Šef ukrajinske GRU očekuje prestanak
ruske ofanzive sa dolaskom proleća

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe GUR Kirilo Budanov izjavio je danas da očekuje da će ruska ofanziva na istočnoj liniji fronta prestati sa dolaskom proleća.
- (Ruska) ofanziva još uvek traje. Negde na početku proleća, biće potpuno iscrpljeni -  rekao je Budanov za nacionalnu televiziju, preneo je Rojters.
On je kazao da su ruske snage napredovale samo na "nekim poljima" i blizu grada Avdijivke.
Sada je na potezu neprijatelj. To će se završiti, a mislim da ćemo mi početi - dodao je on.
Moskva je pojačala napade na severoistočnom delu fronta prošle jeseni, nastojeći da opkoli "bastione" kao što je, na primer, grad Avdijivka, navela je britanska agencija.
Ukrajinska vojska je saopštila da je sprovodi "aktivnu odbranu" i izvodi kontranapade.

Rumunski F-16 napali ruske trupe kod Hersona - ovako su pokušali da nateraju Moskvu da udari na Bukurešt i otpočne svetski rat!

Zelenski tvrdi: Imamo prednost nad ruskom vojskom

Foto: Informer

 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Ukrajina ima "neočekivanu brojčanu prednost nad ruskom vojskom".
Tokom nedavnog intervjua za televiziju ARD, Zelenski je rekao da vojska Ukrajine ima najmanje 880.000 aktivnih pripadnika, što je znatno više od 617.000 vojnika za koje je ruski predsednik Vladimir Putin prošle nedelje rekao da se bore u Ukrajini.
- Zahvalni smo onima koji su se vratili da obnove Ukrajinu - rekao je Zelenski i dodao:
- Imamo 880.000 vojnog osoblja, imamo milionsku vojsku, uz 30 miliona građana koji rade, možda čak i više. rekao je. Ne mogu sa sigurnošću reći jer ne znamo: 6.5 do 7.5 miliona ljudi je otišlo od početka - istakao je lider Ukrajine.
Ukrajinski predsednik je ovo kazao nakon što je upitan o muškarcima koji nisu mogli da budu pozvani u vojsku jer su napustili zemlju ubrzo nakon invazije 24. februara 2022. godine.

Brisel ne odustaje od otimanja ruske imovine 

Evropska komisija smatra da Evropska unija ima pravo da jednostrano, jednostavnim pristankom svih svojih zemalja članica, odluči da prihod od zamrznute suverene imovine Ruske Federacije „ne pripada Rusiji".

Oštar zaokret SAD u Ukrajini, Bajden ima novi plan

Novi plan Bajdenove administracije odustaje od povratka svih okupiranih teritorija, sada je cilj da se zaustave nova ruska osvajanja

Zelenski traži od Badjena da se jasno izjasni

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kaže da želi da čuje jasno „da“ ili „ne“ od američkog predsednika Džoa Bajdena o akcionom planu za članstvo Ukrajine u NATO-u.

Pravo lice

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smatra da, ako Sjedinjene Američke Države obustave pomoć Ukrajini, Evropa neće uspeti sama da nadomesti tu prazninu, ali navodi da veruje da se to neće dogoditi.

Nikiforov: Zelenski nije smenio Zalužnog

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski nije smenio načelnika generalštaba ukrajinske vojske Valerija Zalužnog, izjavio je pres-sekretar Zelenskog Serhij Nikiforov, demantujući pisanje pojedinih ukrajinskih medija.
Na pitanje Ukrajinske pravde da li je tačna informacija koja se pojavila u pojedinim medijima da je smena dogovorena, Nikiforov je odgovorio odrično.
- Zalužni definitivno nije smenjen, presednik ga nije otpustio - rekao je Nikiforov.
Na anonimnim Telegram kanalima, nalozima pojedinih političara i medija, pa i novinskih agencija, juče su se pojavile tvrdnje da je dogovoreno da Zalužni bude smenjen. Ukrajinska pravda je objavila da joj je izvor iz ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da je Zalužni pozvan na razgovor.
- Njega su pozvali i ponudili mu drugu poziciju, možda kao ambasadora u nekoj zemlji. Odbio je. Nije bilo nikakvog predsedničkog ukaza - rekao je izvor. Izvori bliski načelniku ukrajinskog generalštaba takođe su negirali smenu Zalužnog, prenosi Tanjug. 

Rusi demolirali uporište ukrajinske armije

Na Zaporoškom frontu, padobranci stavropoljske garde iz bataljona "Klen" neumoljivo nastavljaju sa vazdušnim napadima i ofanzivnim dejstvima.

SAD prostrle crveni tepih Ukrajini

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je da će Ukrajina postati članica NATO.

Noćas je Ukrajina odgovorila napadom dronom na Rusiju

Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je 21 ukrajinski dron uništen i presretnut iznad Belgorodske (5), Brjanske (3), Kaluške (1) i Tulske (1) oblasti.

Takođe će biti saopšteno da je 11 dronova oboreno iznad Krima

Rusija izvela masovni napad dronom širom Ukrajine

Rusi su napali sa 35 šahida. Od toga je 15 oboreno, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija