• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2024

16:36

"Džeruzalem post" objavio tajni plan za Pojas Gaze! Prvo Saudijska Arabija, onda Egipat, Maroko, Emirati...

Shutterstock

Vesti

"Džeruzalem post" objavio tajni plan za Pojas Gaze! Prvo Saudijska Arabija, onda Egipat, Maroko, Emirati...

Podeli vest

Izraelski "Džeruzalem post" objavio je tajni izraelski plan za Pojas Gaze nakon što se okončaju ratna dejstva. Ima za cilj uspostavljanje vojne vlade i jačanje regionalnih veza sa arapskim zemljama koje će pomoći uspostavljanje palestinske države.

Prva faza uključuje stvaranje izraelske vojne vlade u Gazi koja će nadgledati humanitarnu pomoć i preuzeti odgovornost za civilno stanovništvo tokom "prelaznog perioda", piše "Džeruzalem post".

Druga faza

Istovremeno, u drugoj fazi će se formirati međunarodna arapska koalicija, uključujući Saudijsku Arabiju, Egipat, Maroko, Ujedinjene Arapske Emirate, Bahrein i druge.

Ova koalicija treba da bude deo šireg sporazuma o regionalnoj normalizaciji, koji podržava uspostavljanje "nove palestinske vlasti".

Zvaničnici, koji nisu povezani s Hamasom, naslediće upravljanje Gazom od Izraela, zaključivši vojnu upravu. Izrael će zadržati pravo na provođenje sigurnosnih operacija u Gazi, odražavajući svoje operacije na Zapadnoj obali, kad god se pojave operativne potrebe.

 

Sledeća faza, koja zavisi od stabilizacije Gaze i uspeha novog entiteta - "nove palestinske vlasti", podrazumeva opsežne reforme na okupiranoj Zapadnoj obali u pogledu funkcionalnosti, obrazovnog sadržaja i upravljanja terorizmom Palestinske uprave.

Ako se ova faza odvija nesmetano unutar unapred definisanog vremenskog okvira od dve do četiri godine, Izrael će priznati ocrtanu palestinsku državu unutar teritorija Palestinske uprave i razmotriti prenos dodatne teritorije, navodi "Džeruzalem post".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija