• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TASS/Informer

06.02.2024

21:51

Moskva besna, traži sastanak sa Bajdenom! Obaranje ruskog Il-76 raketom iz američkog "Patriota" neće proći tek tako!

wikipedia/shutterstock

Vesti

Moskva besna, traži sastanak sa Bajdenom! Obaranje ruskog Il-76 raketom iz američkog "Patriota" neće proći tek tako!

Podeli vest

Ruska ambasada u Vašingtonu traži sastanke sa predstavnicima Bele kuće i Stejt departmenta povodom situacije oko terorističkog napada, u kojem su ukrajinske oružane snage oborile ruski avion Il-76, rekao je izvor za TASS.

 - Ambasada nastavlja da traži sastanak u Stejt departmentu i Beloj kući u vezi sa terorističkim napadom ukrajinskog režima na avion Il-76 - rekao je izvor.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putintvrdi da je američki sistem "patriot" oborio ruski avion Il-76, u kojem su bili ukrajinski zarobljenici. On je poručio da Rusija insistira na međunarodnoj istrazi incidenta, dok zapadni mediji, kako kaže ruski predsednik, pokušavaju da zataškaju priču o incidentu sa zatvorenicima.

- Ukrajinske vlasti su odbacile frazu da bi želele da sprovedu međunarodnu istragu. Mi to tražimo i insistiramo da se sprovede međunarodna istraga. Zvanično kažem: molimo vas da pošaljete međunarodne eksperte i izvršite ovu analizu, procenite raspoložive materijalne dokaze da je avion oboren sistemom Patriot, naglasio je Putin na sastanku sa zvaničnicima od poverenja - prenose RIA Novosti.

Putin je rekao da ne zna i ne razume zašto je Kijev oborio avion sa svojim zarobljenicima.

- Pitali ste zašto su to uradili? Ne znam. Ne razumem. Još uvek možete da zamislite zašto granatiraju mirne gradove. Može se pretpostaviti da je Kijev to učinio slučajno, ali je to ipak krivično delo iz nehata. Istražni komitet je otvorio krivični postupak za delo terorizma. Očigledno, pravna procena je njihova profesionalna dužnost, oni znaju šta rade i za to postoje određene osnove - rekao je ruski lider.

On je ocenio da Ukrajina verovatno želi da isprovocira Rusiju na uzvratne akcije i odmazdu.

- Ima nekoliko mogućih ciljeva: da skrenu pažnju sopstvenog stanovništva i sponzora sa neuspeha takozvane kontraofanzive, da pokažu da nešto mogu i da nas isprovociraju na uzvratne ogledne akcije za napade na civilne i mirne ciljeve na teritoriji same Ukrajine. Mi koristimo visokoprecizno oružje da gađamo vojne infrastrukturne objekte i vojnu industriju. Žele da nas isprovociraju na odmazdu - rekao je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija