• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

07.02.2024

17:58

Nulandova je dojurila u Kijev, Zelenski se otima kontroli! Zaharova bez pardona, Ameri su pokazali ko se pita u Ukrajini!

Reuters

Vesti

Nulandova je dojurila u Kijev, Zelenski se otima kontroli! Zaharova bez pardona, Ameri su pokazali ko se pita u Ukrajini!

Podeli vest

Sudeći po tome koliko je Viktorija Nuland na brzinu poslata u Ukrajinu, Amerikanci su ozbiljno zabrinuti zbog sve većeg sukoba u njenom vojno-političkom rukovodstvu i sve većeg nedostatka kontrole nad vođom neonacističkog režima ukorenjenog u Kijevu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Podsekretar Stejt departmenta za politička pitanja Viktorija Nuland, koja ima reputaciju specijaliste za domaću ukrajinsku kuhinju, pre 10 godina delila je kolače na Evromajdanu, predvodeći pripreme za krvavi oružani državni udar koji je orkestrirao i platio Vašington. Puč u Ukrajini očigledno nije deo američkih planova, posebno sada, kada je vojna pomoć Oružanim snagama te zemlje zapravo stavljena na pauzu, a pitanje daljeg finansiranja hunte Zelenskog se rešava u Kongresu - kazala je Zaharova na brifingu u ruskom MSP.

Kako je dodala, prema dosadašnjim informacijama, Nulandova je uspela da "lokalizuje požar", a istovremeno je progurala kadrovske promene u ukrajinskim ešalonima moći koje su odgovarale Vašingtonu.

- Ono što je još važno jeste da je Nulandova na konferenciji za novinare u Kijevu najavila stratešku potrebu Sjedinjenih Država da održe stabilan protok oružja 'ka frontu' i najavila prebacivanje američke visokoprecizne vođene raketne municije GLSDB, koja će, kako je rekla, uskoro biti korišćena 'na bojnom polju' - navela je.

Uzimajući u obzir nedavno varvarsko granatiranje ruskih gradova, dodala je ona, nema sumnje da Banderine pristalice koriste takvo smrtonosno oružje protiv civilnog stanovništva naše zemlje. 

- Putovanje Viktorije Nuland u Kijev još jednom pokazuje ko je pravi 'gospodar' Ukrajine - zaključila je Zaharova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija