• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.02.2024

06:20

Preokret veka! Jeziva Trampova poruka Ukrajini, Izraelu, Tajvanu... Sada je jasno šta će prvo uraditi ako postane predsednik!

Shutterstock

Vesti

Preokret veka! Jeziva Trampova poruka Ukrajini, Izraelu, Tajvanu... Sada je jasno šta će prvo uraditi ako postane predsednik!

Podeli vest

Sjedinjene Države moraju da prestanu da daju novac stranim zemljama i da svu svoju inostranu pomoć prebace u format zajma, rekao je bivši predsednik Donald Tramp.

Ideja je izneta na društvenim mrežama usred rasprave u Senatu o predlogu zakona o izdvajanju 95 milijardi dolara za podršku Ukrajini, Izraelu i Tajvanu.

- Od sada - čuješ li me, Senate? - nijednoj stranoj državi ne bi trebalo davati nikakva sredstva u vidu inostrane pomoći osim u vidu zajma - ne besplatno. Zajam može biti po izuzetno povoljnim uslovima - bez kamate i na neograničen period, ali to ipak mora da bude zajam - napisao je Tramp.

SAD bi, prema njegovom planu, trebalo da budu u stanju da zahtevaju vraćanje sredstava ako zemlja koja ih je dobila počne da vodi antiameričku politiku ili se neočekivano obogati.

- Nikada više ne treba da dajemo novac bez nade u povratak ili bez obaveza. Sjedinjene Države više ne smeju da budu glupe - dodao je Tramp.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija