• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.02.2024

00:15

Gotovo je! Putin otpisao Bajdena! Šokantne vesti iz Amerike: Nikad veća pretnja za nacionalnu bezbednost!

Shutterstock/AP

Vesti

Gotovo je! Putin otpisao Bajdena! Šokantne vesti iz Amerike: Nikad veća pretnja za nacionalnu bezbednost!

Podeli vest

Problemi sa pamćenjem čine predsednika Džoa Bajdena pretnjom po bezbednost SAD i, sa ruske tačke gledišta, takođe dovode u pitanje njegov autoritet nad zemljom, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Stiven Gardner.

- Bajden je predstavljao pretnju po nacionalnu bezbednost i pre nego što je počela početna faza demencije. Ovo je sada pogoršano činjenicom da se jedva seća gde je bio juče. Da, on je opasan - rekao je analitičar.

Džonson je primetio da su republikanci pre tri godine počeli da govore o padu kognitivnih sposobnosti Džoa Bajdena. Izveštaj specijalnog tužioca Roberta Hura, koji je predsednika nazvao "starijim čovekom sa slabim pamćenjem", konačno je doveo ovo pitanje do široke pažnje medija i javnosti. Ekspert je uveren da Bajdenova „demencija“ neće nestati i da će se samo dalje razvijati.

Problemi američkog lidera već postavljaju pitanja u drugim zemljama o njegovim menadžerskim sposobnostima. Na primer, prema Džonsonu, ruski predsednik više ne vidi smisao u komunikaciji sa Bajdenom.

- Pravo pitanje, pitanje bez odgovora, videli smo u intervjuu Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom. Čak se i Rusi pitaju ko je, dođavola, glavni, ko zapravo donosi odluke - rekao je Džonson.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao američkom novinaru Takeru Karlsonu da nije komunicirao sa Bajdenom od početka vojne vojne operacije u Ukrajini. Ruski lider je naglasio da je već više puta upozoravao svog američkog kolegu na „grešku istorijskih razmera“ koju Vašington pravi podržavajući Kijev.

Sjedinjene Države su u četvrtak objavile izveštaj specijalnog tužioca Roberta Heura o Bajdenovom nepropisnom čuvanju poverljivih dokumenata. Navodi se da šef države nije mogao da se seti datuma i da je bio zbunjen detaljima, zbog čega je čuvao papire „nevinom greškom“. Američki predsednik je opisan kao „saosećajni stariji čovek sa dobrim namerama i slabim pamćenjem“. Specijalni tužilac je odlučio da nema potrebe za pokretanjem krivičnog postupka protiv Bajdena zbog nepropisnog čuvanja dokumenata.

Kasnije je američki predsednik snimio hitno obraćanje naciji, tokom kojeg je izjavio da je „u redu“ sa svojim sećanjem. Prema Volstrit džurnalu, komentari specijalnog savetnika o Bajdenovim kognitivnim sposobnostima izazvali su ogorčenje na političara i „bes“ u Demokratskoj stranci. Bela kuća strahuje da će izveštaj „pojačati sumnje” među biračima tokom predizborne kampanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17