• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.02.2024

14:32

Počelo je u Americi?! Najpre Karlson, sada Mask - Putinov intervju pokrenuo cunami, ili... Ovo nije slučajno?!

Reuters

Vesti

Počelo je u Americi?! Najpre Karlson, sada Mask - Putinov intervju pokrenuo cunami, ili... Ovo nije slučajno?!

Podeli vest

Američki milijarder Ilon Mask poručio je da "nema šanse" da bi predsednik Rusije Vladimir Putin mogao da izgubi rat u Ukrajini, dodavši da paket pomoći koji je Senat SAD danas usvojio neće pomoći Ukrajini. Skoro identičnu tvrdnju izrekao je juče i američki novinar Taker Karlson, čiji je intervju s Putinom uzdrmao SAD i svet.

"Ovaj paket ne pomaže Ukrajini. Produženje rata ne pomaže Ukrajini", poručio je Mask tokom diskusije sa američkim političarima na društvenoj mreži X, prenosi Blumberg.

On je rekao da se nada da će Amerikanci kontaktirati svoje izabrane kongresmene oko zakona o pomoći Ukrajini i ubediti ih da ga ne usvoje.

Mask je dodao da se ponekad suočava sa optužbama da je "Putinov apologeta", ali je istakao da su takve tvrdnje "apsurdne".

Američki Senat usvojio je ranije danas zakon o pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu u vrednosti od 95 milijardi dolara, uprkos protivljenju dela republikanaca.

Da bi paket pomoći bio usvojen, mora da ga prihvati i Predstavnički dom gde republikanci imaju većinu. Predsedavajući Predstavničkog doma, republikanac Majk Džonson poručio je da bi mogle da prođu nedelje ili meseci, pre nego što zakon bude poslat na potpisivanje američkom predsedniku Džozefu Bajdenu.

Republikanci zahtevaju da prioritet Kongresa bude zaštita južne granice SAD sa Meksikom, gde se američke savezne države suočavaju sa prilivom velikog broja ilegalnih migranata.

Oni traže da prvo bude usvojen zakon o zaštiti američke granice, a da se tek nakon toga razgovara o pomoći Ukrajini.

Podsetimo, američki novinar Taker Karlson tokom intervjua sa američkim senatoromu Džejmsom Dejvidom Vensom izjavio je da Ukrajina neće moći da pobedi Rusiju na bojnom polju čak ni uz podršku zapadnih zemalja.

- Ukrajina neće moći da dobije rat protiv Rusije. Ukrajinska vojska, čak i uz podršku Zapada od stotina milijardi dolara, neće moći da potisne rusku vojsku iz regiona istočne Ukrajine - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija