• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

15.02.2024

20:57

Pad Avdejevke pitanje vremena! Kotao spreman da proključa! Moskva: Terorizam

Tanjug/AP

Vesti

Pad Avdejevke pitanje vremena! Kotao spreman da proključa! Moskva: Terorizam

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 722. dan.

Američki mediji: Pad Avdejevke, pitanje je samo vremena

Ukrajinska vojska je već započela delimično povlačenje iz područja Avdejevke, predaja grada ruskim snagama je pitanje vremena, piše Vašington post.

NATO ne da Kijevu aerodrome za F-16

Zapadne zemlje, zbog svojih obaveza u okviru NATO neće dozvoliti Ukrajini da koristi svoje aerodrome za baziranje lovaca F-16 nakon njihove predaje Kijevu, izjavio je predstavnik Ratnog Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignjat.

Kotao spreman da proključa: Bliži se pad tvrđave Avdejevka

Ruska vojska nastavlja da zauzima Avdejevku, koja se nalazi skoro blizu severozapadne periferije glavnog grada DNR. Zajedno sa Marjinkom, koja je već zauzeta krajem prošle godine, Donjecka aglomeracija, čak i u SSSR, važila je za jednu od najvećih u zemlji.

Ukrajinske akcije u pokušaju da održe odbranu su sve haotičnije.

Najnoviji izveštaj Ministarstva odbrane Rusije: Oboren ukrajinski MiG-29, 8 HIMARS-a, 95 dronova

PVO snage oborile su ukrajinski lovac MiG-29 kod Kramatorska;

Ukrajinske snage izgubile su na krasnolimanskom pravcu do 305 vojnika i 15 vozila, među kojima i „bredli“;

Ruske snage izvele su grupni napad na preduzeća vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine, koja proizvode avionske motore i minobacačku municiju. Svi objekti su pogođeni;

Na južnodonjeckom pravcu ruske snage gađale su četiri ukrajinske brigade. Poginulo je i ranjeno do 200 ukrajinskih vojnika. Uništen je komandni punkt 72. ukrajinske mehanizovane brigade;

Na donjeckom pravcu ruske snage nastavljaju da poboljšavaju položaje. Tokom proteklog dana odbijeno je deset ukrajinskih napada. Poginulo je i ranjeno do 360 ukrajinskih vojnika, a uništena su tri oklopna vozila, uključujući „bredli“ i jedan tenk;

Na kupjanskom pravcu poginulo je i ranjeno do 105 ukrajinskih vojnika;

Ruski PVO sistemi oborili su u prethodna 24 časa osam raketa „hajmars“, jednu avionsku bombu „JDAM“ i 95 ukrajinskih dronova.

 Moskva: Terorizam

Raketni napad na Belgorod, ima poginulih, među njima i beba.

Stoltenberg: Američka pomoć stiže prekasno

NATO već vidi posledice nepostojanja odluke u Sjedinjenim Američkim Državama za nastavkom podržavanja Ukrajine, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg pre početka sastanka ministara odbrane zemalja-članica.

-Već vidimo posledice činjenice da SAD nisu mogle da donesu odluku, ali očekujem da će SAD moći da donesu ovu odluku, rekao je Stoltenberg odgovarajući na pitanje novinara da li će američka pomoć doći u Kijev „prekasno“.

On je istakao da očekuje da će američki Kongres izglasati paket za nastavak podrške Ukrajini, „jer podrška Ukrajini nije dobročinstvo, već doprinos našoj sopstvenoj bezbednosti“.

NATO planira centar za obuku jednica VSU

NATO planira da otvori centar za obuku ukrajinske vojske. Centar treba da pomogne ukrajinskoj vojsci da se potpuno uskladi sa Alijansom, piše španski list "Pais" pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.

Povlačenje! Ukrajina saopštila hitnu odluku za Avdejevku!

 

 

Kritično! NATO digao avione zbog ruskog napada! Bombarderi počeli da gađaju, odmah reagovala operativna komanda!

 

 

(VIDEO) Šok! Rakete ove zemlje pobile Ruse u Belgorodu?! Hitno se oglasila vojska, oboren veliki broj projektila!

 

Rusi zauzeli uporište ka Bahmutu

Ruske desantne jedinice zauzele su uporište ukrajinskih snaga zapadno od Artjomovska (ukrajinski Bahmut), saopštilo je Ministarstvo odbrane RF.

 

(VIDEO) Strava i užas u Rusiji, veliki broj mrtvih! Ukrajina raketirala tržni centar i stadion, objavljeni jezivi snimci!

 

(VIDEO) Putin priznao! Ova greška u Ukrajini ga je skupo koštala! Gore društvene mreže zbog izjave ruskog predsednika!

 

Detalji: Snažan ruski udar na Kijev i više regiona Ukrajine, ima povređenih

Širom Ukrajine jutros je zbog snažnog ruskog napada objavljena vazdušna uzbuna, a na udaru su se našli prestonica Kijev i više regiona u kojima je bilo žrtava i razaranja, saopštile su ukrajinske vlasti.

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine javilo je da je nekoliko aviona Tu-95MS poletelo sa aerodroma Olenja u Murmanskoj oblasti Ruske Federacije. Saopšteno je i da je ukrajinska PVO delovala u Kijevu i regionu, Lavovskoj, Hmeljnickoj, Zaporoškoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana jutros je odbijala ruske raketne napade na prestonicu Kijev, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko i pozvao je stanovnike da ostanu u skloništima.  Saopšteno je i da su snage PVO uništile sve neprijateljske ciljeve koji su se kretali ka Kijevu, prenosi Unian.

Tri osobe su povređene u Lavovu u ruskom raketnom napadu, a 16 stambenih zgrada i automobili u blizini su oštećeni, saopštio je šef Lavovske regionalne državne uprave Maksim Kozickij. Prema njegovim rečima, "zabeležen je pogodak u infrastrukturni objekat u Lavovu, izbio je požar", prenosi Ukrinform.

 

 

 

U oblasti Hmeljnicki, kao posledica ruskog raketnog napada, oštećeni su civilni objekti. "Jutros je neprijatelj ponovo izvršio masovni napad na Ukrajinu. Ima oštećenja na civilnim objektima“, saopštili su iz regionalne državne administracije Hmeljnickog.

Ukrajinske vlasti u Zaporožju takođe su izvestile o ruskom napadu u kome su četiri osobe povređene i pričinjena materijalna šteta.

"Ujutro je neprijatelj napao Zaporožje. Granatiran je infrastrukturni objekat. Prema preliminarnim podacima, četiri osobe su povređene", saopštio je gradonačelnik Zaporožja Anatolij Kurtev.

Prema izveštajima ukrajinskih vlastiruske trupe su jutros napale objekte civilne infrastrukture u Dnjepropetrovskoj oblasti i u Poltavskoj oblasti, gde je pogođeno skladište i izbio požar.

"Neprijatelj je noćas napao Poltavsku oblast. Pogođeno je skladište u Mirgorodskom okrugu. To je izazvalo požar na površini od 100 kvadratnih metara. Na sreću, nije bilo žrtava i štete", rekao je načelnik Poltavske vojne oblasti Filip Pronin.

 

Uzbuna! Rusija postavlja nuklearne bombe u svemir?! Kongresmen zaprepastio svet, Moskva već nanišanila mete?!

 

Napad "Tupoljeva"! 

Strateški bombarderi "Tupoljev" Tu-95MS lansirali su projektile na Kijev i Lavov, javljaju ukrajinski mediji.

 

 

Serija eksplozija širom Ukrajine

Serija eksplozija u Lavovu, Ivano-Frankivskoj oblasti Ukrajine, prenosi RBC-Ukrajina. Eksplozije su se dogodile u Dnjepropetrovskoj oblasti, napadnuti su infrastrukturni objekti, rekao je guverner Sergej Lisak. I u Kijevu su jutros odjeknule dve eksplozije, potvrdio je gradonačelnik Vitalij Kličko

Napad dronom, požar u skladištu nafte u Kurskoj oblasti

U napadu ukrajinske bespilotne letelice u Kurskoj oblasti, noćas je izbio požar na skladištu nafte, ali nije bilo žrtava, rekao je guverner Kurske oblasti Roman Starojt.

 

 

Eksplozije u Harkovskoj oblasti

Eksplozije su se dogodile noću u oblasti Harkov u Ukrajini, javilo je izdanje Public.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31