• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.02.2024

17:36

Potonuo teretni brod kod Istanbula! Nestalo šest članova posade, u toku akcija spašavanja

EPA

Vesti

Potonuo teretni brod kod Istanbula! Nestalo šest članova posade, u toku akcija spašavanja

Podeli vest

Teretni brod potonuo je u četvrtak u Mramornom moru u blizini Istanbula, rekli su zvaničnici, a potraga je u toku kako bi se pronašlo šest nestalih članova posade.

Batuhan A, koji je dovozio suvi teret sa ostrva Marmara do Burse na severozapadu Turske, potonuo je kod ostrva Imrali, južno od Istanbula, rekli su zvaničnici.

Turska mornarica je pomoću sonara otkrila brod na dubini od 51 metar, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Guverner Burse Mahmut Demirtas rekao je da su vlasti primile "hitni" signal sa broda, ali su potom izgubile kontakt.

Ministarstvo saobraćaja je saopštilo da je tokom pretresa pronađen prazan čamac za spasavanje.

- Spasilačka operacija nastavlja da traga za šest članova posade za koje se veruje da su državljani Turske - rekao je Demirtaš.

„Talasi dostižu tri metra. Mislim da ćemo što je pre moguće dobiti pozitivne vesti u našim naporima u potrazi“, dodao je on.

Helikopteri u regionu nisu mogli da polete zbog lošeg vremena rano ujutru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija