• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

20.02.2024

15:27

Ko se igra sa Rusijom, ovako prođe! Moskva dodala Grejema na "crnu" listu

Pexels, Reuters

Vesti

Ko se igra sa Rusijom, ovako prođe! Moskva dodala Grejema na "crnu" listu

Podeli vest

Republikanac iz Južne Karoline pozvao je vladu SAD da Rusiju proglasi "sponzorom terorizma". ​

Republikanski senator Lindzi Grejem, koji je prošle nedelje pozvao američku vladu da proglasi Rusiju za državnog sponzora terorizma, dodat je na moskovsku listu ekstremista i terorista, javili su mediji u Rusiji.

Grejem je u nedelju ovo izjavio kao odgovor na vest o smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog. Govoreći za CBS program "Suoči se sa nacijom", on je to predložio kao način da Rusi "plate cenu za ubistvo Navaljnog".

Grejem je, prema saopštenju Federalne službe za finansijski nadzor, ubačen u bazu podataka pod brojem 3967.

Grejem je glasni zagovornik agresivnog pristupa spoljnoj politici. Prošle godine je republikanac tokom posete Kijevu pozdravio američku vojnu pomoć koja je pružena Ukrajini kao "najbolji novac koji smo ikada potrošili".

Ta tvrdnja je izazvala medijski skandal, nakon što je kabinet ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog iskoristio Grejemove primedbe kako bi izgledalo da on opisuje da Rusija trpi velike gubitke u ljudstvu, što nije bio slučaj.

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak protiv Grejema zbog tog izlaganja. Ministarstvo unutrašnjih poslova je stavilo Amerikanca na poternicu.

Senator se zdušno zalagao i za novi paket pomoći Ukrajini.

- Ne pomažem Ukrajini dok ne pomognemo sami sebi - rekao je Grejem za CNN u decembru, dok je administracija predsednika Džoa Bajdena pozivala zakonodavce da Ukrajini pruže drugi paket vojne pomoći, vredan desetine milijardi dolara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31