• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

21.02.2024

22:50

I Hrvati su ukapirali, NATO ne može da ih zaštiti - nije garant bezbednosti! Čega i koga se to plaše u "lijepoj njihovoj"?!

Shutterstock

Vesti

I Hrvati su ukapirali, NATO ne može da ih zaštiti - nije garant bezbednosti! Čega i koga se to plaše u "lijepoj njihovoj"?!

Podeli vest

Više od polovine građana Hrvatske smatra da članstvo zemlje u NATO nije dovoljna garancija za nacionalnu bezbednost u slučaju bezbednosne pretnje i vojne krize, pokazuje istraživanje Hrvatske radiotelevizije.

Čak 56,8 odsto ispitanika reklo je da Hrvatska treba dodatno da ojača sopstvene odbrambene kapacitete, dok 32 odsto njih smatra da je članstvo u Alijansi dovoljna garancija.

Odgovorajući na pitanje na koji način treba povećati odbrambene kapacitete zemlje, 25,5 odsto Hrvata reklo je da treba uvesti obaveznu vojnu obuku za sve muškarce, dok 20,3 odsto anketiranih smatra da je rešenje u povećanju profesionalnog sastava hrvatske vojske.

Ostali ispitanici su kao rešenje naveli jačanje kopnene vojske, vazdušnih snaga, ratne mornarice, kao i proširenje rezervnog sastava hrvatske vojske.

Kada je reč o situaciji u svetu, 77,4 odsto Hrvata reklo je da je situacija "znatno ili delimično lošija" nego prošle godine, dok oko samo tri odsto ispitanika smatra da je situacija bolja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija