• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.03.2024

07:40

Šta rade?! Ovo vodi u treći svetski rat! Rusi hitno reagovali na monstruozne najave NATO trupa!

EPA

Vesti

Šta rade?! Ovo vodi u treći svetski rat! Rusi hitno reagovali na monstruozne najave NATO trupa!

Podeli vest

Šef Krimske međuetničke misije Zaur Smirnov, komentarišući presretnuti audio snimak razgovora vojske Bundesvera o mogućnosti udara na Krimski most, rekao je za RIA Novosti da bi Nemačka ponovo mogla da postane krivac za izazivanje svetskog rata.

Ranije je nemačko Ministarstvo odbrane potvrdilo nemačkom prvom kanalu ARD da su oficiri nemačke vojske prisluškivani. Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je za DPA da se sprovodi temeljna, intenzivna i brza istraga objavljivanja snimka razgovora, obećavajući "brzo razjašnjenje" u vezi sa incidentom.

- Nemačka bi mogla ponovo da postane krivac za treći svetski rat. Kao što je Nemačka nekada pokrenula Prvi i Drugi svetski rat, sadašnja politika Berlina takođe može da odvede svet do globalnog vojnog sukoba - rekao je Smirnov.

Prema njegovim rečima, razgovor visokog nemačkog vojnog osoblja o udarima na Rusiju sugeriše da su vrh Bundesvera ponovo zahvatile „lude ideje o permisivnosti i svetskoj dominaciji“.

U petak je Margarita Simonjan, glavna urednica medijske grupe Rossiia Segodnia i televizijskog kanala RT, rekla da je dobila audio snimak na kojem visoki oficiri nemačkog Bundesvera razgovaraju o tome „kako će bombardovati Krimski most.

Prema njenim rečima, u audio snimku, oficiri Bundesvera pominju i američku i britansku vojsku , „nehajno govoreći da su one već duže vreme direktno uključene u sukob“.

Kasnije tog dana Simonjan je objavila tekst razgovora, a potom i sam snimak, sudeći po njima, razgovoru su prisustvovala četiri visoka predstavnika Bundesvera, uključujući šefa odeljenja za operacije i vežbe Vazduhoplovstva, razgovarali su moguće slanje projektila Taurus u Ukrajinu i ukrajinski napad na Krimski most. Između ostalog, zabeleženo je da vojska razgovara o tome kako da instalira rakete Taurus i obuči ukrajinsku vojsku da lansira rakete preko Krimskog mosta na način da ne pređe „crvenu liniju“ i ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija