• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.03.2024

06:15

Ludnica! Ovi hoće da ih Putin spali! Britanci odredili glavnu metu u Rusiji: Taj cilj mora hitno da se uništi!

Shutterstock, PngWing

Vesti

Ludnica! Ovi hoće da ih Putin spali! Britanci odredili glavnu metu u Rusiji: Taj cilj mora hitno da se uništi!

Podeli vest

Glavni strateški cilj za Oružane snage Ukrajine je uništenje Krimskog mosta, izjavio je penzionisani britanski pukovnik Glen Grant u intervjuu za Espreso.

- Krimski most je očigledno primarni strateški cilj. Njegovo uništenje bi poremetilo komunikaciju sa Krimom, prisiljavajući Rusiju da se oslanja na morske ili kopnene puteve, što bi dovelo do logističkih problema - rekao je pukovnik.

Prema Grantu, primer Drugog svetskog rata pokazuje da je uništavanje mostova, elektrana, brana i fabrika strateški vredan cilj.

Ipak, penzionisani oficir kaže da je, uprkos efikasnosti asimetričnih akcija, skeptičan u pogledu sposobnosti Ukrajine da na taj način preokrene tok sukoba sa neprijateljem koji je toliko superiorniji od nje u resursima.

U petak je Margarita Simonjan, glavna urednica medijske grupe Rossiia Segodnia i televizijskog kanala RT, rekla da je dobila audio snimak na kojem visoki oficiri nemačkog Bundesvera razgovaraju o tome „kako će bombardovati Krimski most."

Prema njenim rečima, u 40-minutnom audio snimku, oficiri Bundesvera pominju i američku i britansku vojsku, „ležerno govoreći da su one već duže vreme direktno uključene u sukob“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija