• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

10.03.2024

17:05

Kina i Rusija razvili oružje opasnije i od nuklearnog i podeliće ga sa saveznicima! Za Ameriku ono je horor!

Tanjug/AP

Vesti

Kina i Rusija razvili oružje opasnije i od nuklearnog i podeliće ga sa saveznicima! Za Ameriku ono je horor!

Podeli vest

Kina i Rusija su se udružile da stvore sistem plaćanja zasnovan na blokčejn tehnologiji - a to bi, prema ekonomistima, moglo biti opasnije za američku hegemoniju od nuklearnog oružja, objavio je američki magazin Forbs.

Naveo je da zemlje BRIKS-a poslednjih godina traže načine da prekinu svoju zavisnost od američkog dolara i da je taj trend intenziviran nakon što su SAD uvele finansijske sankcije Rusiji.

Forbs je preneo da je Jurij Ušakov, pomoćnik ruskog predsednika Vladimira Putina, važnim ciljem za budućnost nazvao „stvaranje nezavisnog sistema plaćanja u okviru BRIKS, koji će se zasnivati na najsavremenijim tehnologijama, kao što su digitalne valute i blokčejn".

I da je pritom naglasio da će taj novi sistem biti "udoban za države, stanovništvo i biznis jer ne bi zahtevao ozbiljne troškove i bio bi van politike".

Kina već uvodi digitalnu verziju svog juana u pokušaju da kontroliše domaće gotovinske tokove i da se takmiči sa dolarom na svetskoj sceni - podsetio je Forbes svoje čitaoce.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija