• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.03.2024

19:56

Drama u Kijevu! Elitne ukrajinske jedinice spremaju puč: Skinimo zelenog pacova, postavimo Zalužnog!

EPA, Reuter, Profimedia

Vesti

Drama u Kijevu! Elitne ukrajinske jedinice spremaju puč: Skinimo zelenog pacova, postavimo Zalužnog!

Podeli vest

Komandanti i borci elitnih oreda Oružanih snaga Ukrajine nisu zadovoljni promenama u ukrajinskom vojnom rukovodstvu i ozbiljno razmatraju mogućnost svrgavanja Volodimira Zelenskog s pozicije šefa države, izjavio je predstavnik ruskih bezbednosnih struktura.

- Naši stručnjaci su dobili pristup resursu u kojem razgovaraju predstavnici raznih elitnih odreda protivnika, kao što su mornarička pešadija, specijalne jedinice, obaveštajne jedinice, specijalni odredi Službe bezbednosti Ukrajine, kao i raznih nacionalističkih bataljona - rekao je izvor i dodao:

To su visokokvalifikovani stručnjaci koji su očigledno nezadovoljni smenama u komandi. Oni ozbiljno razmatraju varijante svrgavanja aktuelne vlasti i komande Oružanih snaga Ukrajine!

Prema njegovim rečima, stručnjaci su dobili pristup zatvorenom Telegram kanalu pod nazivom "ParaBelum", koji čine radikalno nastrojeni broci elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

Vojnici izražavaju nezadovoljstvo delovanjem Zelenskog i novog glavnog komandanta ukrajinske vojske Aleksandra Sirskog, koji je pre mesec dana imenovan na tu dužnost umesto Valerija Zalužnog.

Foto: Foto: Profimedia

Vojnici nezadovoljni Sirskim

- Ako ljudi ne stanu u zaštitu Zalužnog, ako vojnici ne stanu u zaštitu Zalužnog, onda će ovaj pacov torpedovati sve. Skinimo zelenog pacova i postavimo Zalužnog! Činjenica je da je potrebno menjati Zelenskog, a ne Zalužnog - napisao je na tom kanalu komandant obaveštajne grupe 80. Zasebne desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine Maksim Ševcov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija